מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תעזרו לי- דחוףממ19/07/2011
שלום,
אני בת 18
מאז המחזור הראשון שלי בגיל 12 היו לי בעיות איתו.
הכאבים שלפני המחזור תמיד היו חזקים מידי והוא לא היה סדיר.
גם היום, המחזור שלי יכול להיות סדיר במשך כמה חודשים ואז לאחר במשך כמה חודשים או להגיע אפילו פעמיים בחודש.
תמיד נלווים אליו תסמינים כבדים של בחילות, כאבים בחזה, נפיחות גדולה בבטן התחתונה וכאבים.
כן, הייתי אצל רופא נשים גם בגיל 12 וגם לפני כמה חודשים, החלפתי רופאים, שמעתי דעות, עשיתי בדיקות.
הרופא האחרון שהייתי אצלו במשך כמה שנים שלח אותי לבדיקות דם ואולטראסאונד שלא הראו שום דבר יוצא דופן, הוא אמר שככה זה אצל הרבה בנות והמליץ לי ולהורים שלי שאני אתחיל לשתות גלולות שיסדרו את המחזור שלי.
אני נגד.
תקראו לי עקשנית או טיפשה, אני לא אוהבת כשאומרים לי לקחת גלולה מבלי לדעת שאולי יש פתרון אחר, אבל פתרון למה? אפילו את הבעיה לא מצאנו.
הרופא שלי הסביר משהו על הסיבה, ובעיקרון מה שהבנתי זה שהוא לא רוצה להמשיך עם הבדיקות.
בפעם הבאה שנפגשנו הוא נקט עמדה מאד קיצונית וצעק עלי ועל אמא שלי שהעתיד שלי לא חשוב לנו, ושאם אני לא אקח את הגלולות לא יהיו לי ילדים.
ושוב, מאיזו סיבה?
בשנים האחרונות התחלתי לקיים יחסי מין ואני חייבת להודות שלא פעם נכנסתי לחרדה רצינית בגלל התסמינים של המחזור שהם במקרה גם התסמינים של הריון והאיחורים של המחזור שלי.
אני יודעת שהדבר הכי פשוט היה להתחיל לקחת גלולות, אבל אני נגד. בואו לא נכנס לעניין הזה כרגע.
זה תמיד אותו התסריט, פעם בכמה חודשים הסדירות של המחזור שלי נעלמת ואז אנחנו קונים בדיקה להריון שמראה תוצאה שלילית.
הבעיה היא כזאת (תודה למי שעקב עד לכאן, השתדלתי לתת רקע קצר)
מחר יש לי תור לגיניקולוג חדש.
ושוב יתחיל אותו הסיפור ואותן הבדיקות
בחודשים האחרונים המחזור שלי היה סדיר אבל בחודש הקודם הוא היה בתחילת החודש, והחודש לא קיבלתי. הפעם הייתה לי סיבה אמיתית לדאגה כי בעת קיום יחסי המין שלנו עם החבר הקונדום החליק. זה קרה לפני כחודש. ב12.06
אתמול עשיתי בדיקה, לא עם שתן של בוקר (הלחץ לא אפשר לי לחכות)
הבדיקה יצאה שלילית.
למרות שזאת הייתה בדיקה מחברה אחרת שקנינו עם אותיות T ו-C עם אינני טועה, והקו יצא מאד באמצע כזה ולא ליד אחת האותיות, באריזה היה כתוב שבעת ההריון יופיעו שתי קווים אז החלטנו שזה בסדר.
כרגע המחזור מאחר בכמעט ושלוש שבועות (זה לא יוצא דופן מפעמים אחרות, לפעמים הוא איחר בכמה חודשים ואפילו עד חצי שנה)
כבר כשבועיים יש לי תסמינים של נפיחות וכאב בחזה, בחילות חזקות והנפיחות הרגילה בבטן (נראה כמו חודש שישי להריון) אני שומרת על כושר ותזונה נכונה, אני חייבת להודות שאני נערה בתת משקל קל ונראת רזה אבל הנפיחות בבטן לאחרונה נשארת גם אחרי המחזור באופן קבוע.
יש לי גם הפרשות לבנות מרובות מאיבר המין (תמיד היה לי) אין להן ריח והן בצבע לבן וסמיכות.
התכנון היה לעשות בעוד שבועיים עוד בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי- דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב20/07/2011את מוכנה לקצר את השאלה ולדעת בנקודה המרכזית????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?