ניתוח להוצאת הרחם בגיל 62

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להוצאת הרחם בגיל 62
    אוולין
    28/07/2011

אני בת 62, בריאה בדרך כלל, עם צניחת צוואר רחם שהחמיר בשנים האחרונות. ובשנה האחרונה מפריע. פניתי לבית חולים לאבחון והומלץ לי להוציא את הרחם דרך הנרתיק, ללא פרפסקופיה וללא פתיחת בטן. ההמלצה אומרת להשאיר את השחלות היות וחודרים ללא פתיחה. נאמר לי שהניתוח קל יחסית ולכן עדיף לא לגעת בשחלות (שהן בריאות ע"פ אולטרה סאונד גניקולוגי שעשיתי בימים אלו). שאלתי האם לא עדיף בגילי להוציא את הרחם וכן את השחלות בכדי למנוע מצב של מחלה עתידית שעלולה להתפתח בשחלות גם במחיר של ניתוח אחר. מספר בני משפחה שלי (אמא, 3 דודות מצד אמא, ו2 בנות דודות מצד אמא חלו בסרטן השד) בדקתי בעבר גן המצביע על פוטנציאל גבוה יותר למחלת סרטן השד והם לא נמצאו אצלי או אצל אמי ז"ל. כל הבדיקות שעשיתי לקראת הניתוח תקינות.
    אודה לכם על התיחסות לנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להוצאת הרחם בגיל 62

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת הרחם בגיל 62 - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    29/07/2011

החלטה שלך ושל רופא הנשים המטפל בך. לכל החלטה יש יתרונות וחסרונות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ניתוח להוצאת הרחם

אוולין
    29/07/2011

תודה על ההתיחסות, האם תוכלו לשתף אותי ביתרונות ובחסרונות של הגישות השונות, ומה המלצתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ניתוח להוצאת הרחם - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/07/2011

ניתוח שנעשה דרך הנרתיק ולא תמיד מוציאים בו את השחלות (אפשר לבקש מהרופא לנסות להוציא אותן - רופאים מיומנים לפעמים מצליחים להוציא את השחלות גם מהנרתיק) הינו ניתוח בהרדמה אפידורלית קל עם החלמה מהירה.
    כדי לכרות רחם ושחלות עושים ניתוח בהרדמה כללית שהוא ארוך ומסובך יותר. ניתוח נעשה בהתאם למצב בחתך בבטן כשאז ההחלמה היא יותר ממושכת או דרך לפרוסקופיה שבו ההחלמה יותר מהירה אך הניתוח ארוך יותר.
    מסכימה איתך שבגילך אין משמעות לשחלות שנשארו (יש המדברים על ירידה בחשק המיני לאחר כריתת שחלות עקב ירידה בהפרשת הטסטוסטרון)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו