PID

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PID
    נופר
    03/08/2011

שלום,

אני בת 19 וחצי ולפני שלושה חודשים התחלתי לקיים יחסי מין בפעם הראשונה

כבר שנתיים שאני סובלת מפטריות באיבר מין ותמיד מטפלת בנרות אגיסטן וזה עוזר ועובר אחרי 3 ימים

לפני חודש קיימתי יחסי מין ולמחרת הרגשתי שוב את הגירודים, טיפלתי כהרגלתי באגיסטן וזה לא עזר, רק החמיר מאוד. הגירודים הפכו לכאבים חזקים באזור הבטן התחתונה, הגב והייריכים. פניתי לרופאת נשים שאיבחנה אצלי PID, כרגע אני מטופלת באנטיביוטיקה פלאג'יל ואופלודקס.

השאלה שלי היא מה הגורם לדלקת הזאת? האגן שלי מאוד קטן וגם הרופאה אמרה שיש לי רחם קטן מאוד מהרגיל. יכול להיות שהבעיה היא קיום יחסי המין בגלל שהגוף שלי קטן כלכך? ואם זה לא זה, מה עוד יכול להיות הגורם?

והאם זה מדבק? אני צריכה להזהיר את בן הזוג שלי? ואיך מטפלים בגבר שנדבק?

מה הסיכונים? ואיך עושים על זה מעקב?

המון שאלות יש לי, הנושא מטריד אותי מאוד...

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PID

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

נופר
    03/08/2011

חשוב לי רק לציין שרוב הבילבול שלי נובע מזה שבימים האחרונים אני קוראת המון מאמרים בנושא... במקום אחד רשום שהסיבה למחלה היא קיום יחסי מין כאשר הגוף עוד לא בשל לכך, ובמקום אחר שזה נובע דווקא מריבוי פרטנרים וקיום יחסי מין לעיתים תכופות. זה שני הפכים- איך זה מסתדר ביחד??

וגם רציתי לשאול אם אפשר לדעת כרגע, מה הסיכוי שלי להיות עקרה אחרי הדלקת הזאת?

תודה מראש וסליחה על החפירה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא עונה פה?

נופר
    05/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PID - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    05/08/2011

דלקת באגן נגרמת לרוב בנשים פעילות מבחינה מינית, קיימים סוגים שונים של חיידקים אשר יכולים לגרו לדלקת באגן
    על פי רוב מדובר בטיפול לאישה בלבד , יש להמנע מקיום יחסי מין עד להשלמת הטיפול
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו