מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בגלל דלקת בנרתיקד``ר מיכאל פרידמן28/08/2011
שלום רב,
בת 35. מזה כארבעה חודשים סובלת מריבוי הפרשות. לפני כחודשיים, לאחר כאבים עזים בעת קיום יחסי מין, פניתי לרופא שאבחן זאת כדלקת חמורה בנרתיק ורשם לי זידובל ג'ל לחמישה ימים. לקחתי ולא חל שיפור. שלשום ניגשתי שוב לרופא (אחר) ובזמן הבדיקה עם הספטולה (מקווה שזכרתי נכון את השם) חשתי כאבים מטורפים שמעולם לא הרגשתי שהביאו אותי לסף דמעות. הרופא אמר שאינו יכול לאבחן אם מדובר בדלקת או בפטריה ורשם לי קלוטרי Clotrimazole 200mg שלוש טבליות וקרם פוליקוטן. הוא אמר שאם הטיפול לא יעזור עליי להגיע שוב לצורך לקיחת תרבית לאבחון.
יש לי שתי שאלות:
1. לפני כמה שנים היתה לי דלקת בנרתיק ולא זכורים לי כאבים שכאלה. האם הכאבים שחשתי בבדיקה (ביומיום אין לי כאבים כלל, גם לא גרד) הינם חריגים? יתכן כי מדובר במשהו רציני יותר?
2. אתמול בלילה השתמשתי בטבליה הראשונה. הלילה בשניה. הערב הופיעו לי כתמי מחזור קלים, מה שאומר שמחר המחזור יגיע במלוא הדרו- האם לקחת מחר בלילה את הטבליה השלישית, כאשר אני במחזור? האם היא תהיה אפקטיבית? האם להמתין עד סוף המחזור ואז להמשיך עם הטבליה השלישית?
מודאגת...
תודה רבה,
נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/08/2011אין טעם לקחת נרות בזמן מחזור הפסיקי והשלימי אחרי. יכול לפגוע ביעילות של הטיפול. נראה לי שאם הכאבים ימשיכו תצטרכי תרבית ומשטח נרתיקי, והערכה של כאבים בפתח הנרתיק על ידי רופא מומחה לזה אם התרבית תהיה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בנרתיק- המשך..
נטע29/08/2011תודה על התשובה.
כיוון שהמחזור התעכב טיפונת, יכולתי בסוף לקחת את הטבליה השלישית של הקלוטרי. אבל קרה משהו מוזר- הטבליה לא התמוססה. בניגוד לשתי הטבליות הקודמות שלקחתי בלילה ויכולתי לראות בבוקר 'עקבות' על התחתונים, הרי שבבוקר השלישי, לאחר נטילת הטבליה האחרונה, לא מצאתי 'עקבות' ובעת עשיית צרכים, הטבליה פשוט נפלה בשלמותה לאסלה. איך יתכן שהיא לא התמוססה? (החדרתי אותה עמוק ובאותו האופן כקודמותיה) האם משמעות הדבר שהטיפול לא הושלם או לא היה אפקטיבי? יהיה צורך לחזור על הטיפול? מה כדאי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בנרתיק- המשך.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/08/2011קורה.. כרגע על תעשי כלום ותראי מה מצב הדלקת. אם לפי תחושתך הדלקת לא עברה, תחזרי לטיפול אחרי מחזור או שתעברי לטיפול דרך הפה בזמן המחזור. התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?