וסת לאחר אנורקסיה וירידת משקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וסת לאחר אנורקסיה וירידת משקל
    חסויה
    07/10/2011

היי, אני בת 18 וחצי הייתי חולה באנורקסיה כארבע שנים בהן הופסקה לי הוסת לזמן רב והתקבלה באופן מלאכותי ע"י גלולות מעט פעמיים וגם לאחר מכן שוב הופסקה.
    לאחר חצי שנה במהלכה התייצבתי מבחינת משקל תקין לאורך זמן ומצב נפשי קיבלתי מחזור ולאורך שלושה חודשים קיבלתי מחזור באופן טבעי ותקין (לדעתי).
    התגייסתי לצבא והידרדרתי בעניין האנורקסיה, לא אכלתי כמעט במקביל לפעילות גופנית בצבא, ירדתי הרבה וגם המצב הנפשי שלי התערער.
    עדיין לא עליתי למשקל בו קיבלתי מחזור לפני הגיוס ויש לציין שלקח לגוף שלי הרבה זמן לחזור לפעילות הורמונלית תקינה וקבלת מחזור, אך לפתע היום אני מגלה שקיבלתי מחזור במשקל הנמוך (יחסית) שירדתי אליו בעקבות הגיוס וההפחתה באוכל.
    כיצד זה הגיוני?
    האם זה אומר שאני יכולה להישאר במשקל הנמוך שאני בו כרגע? (זה לא תת משקל לדעתי, בטח שלא תת משקל קיצוני)
    ושאלה נוספת שחשובה לי ביותר- המצב רוח שלי דיכאוני ורע ביותר שהדרדר באופן דרסטי אחרי שהייתי ממש בסדר והייתי שמחה,האם קבלת הוסת תשפיע לי לטובה על מצב הרוח? האם קבלת הוסת יכולה לעזור לי מבחינת הדיכאון ולשפר את מצבי הנפשי?
    תודה רבה מראש!
    חתימה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• וסת לאחר אנורקסיה וירידת משקל - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/10/2011

לגבי מצב נפשי כדאי לפנות לקבן צבאי בדחיפות ולקבל כדורים נגד דיכאון
    לגבי המחזור שהגיע זה לא אומר כלום מבחינת המשקל שלך אם הוא תקין או לא ( תלוי בBMI) ולא מסרת פרטים על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו