גלולות אחרי זריקת MTX

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות אחרי זריקת MTX
    הילה
    12/10/2011

בת 26, כבר למעלה מחודש אחרי זריקת מטוטרוקסט כתוצאה מהיריון חוץ רחמי אסימפטומטי. בבדיקות הדם הבטא ירדה כל שבוע בצורה סדירה עד ששבוע שעבר הגיעה לפחות מ1.20. הגניקולוג שלי אמר שאני יכולה להתחיל לקחת שוב גלולות למניעת היריון ברגע שהבטא מתאפסת ללא קשר לקבלת וסת ואז פשוט לחכות שבועיים כדי שיתאזן המאזן ההורמונלי ורק אז לקיים יחסי מין בביטחה, וגניקולוג פרופסור אחר אמר לחכות להופעת הוסת ורק ביום החמישי להתחיל עם הגלולות. מאז זריקת הMTX עברו 42 יום, מאז הדימום הדמוי -סתי שהיה כתוצאה מהזריקה עברו 32 יום ועדיין לא קיבלתי (בד"כ כל 28 יום הייתי מקבלת סדיר). יש לי בשבוע האחרון נשירת שיער קשה והופעת המוני פצעונים על עור הפנים שמהם אני סובלת נורא ויודעת שזה הורמונלי ולא כתוצאה מאוכל. מה עליי לעשות? להתחיל את הגלולות או לחכות לוסת? אני נמצאת בחו"ל עכשיו למשך חודש ולא יכולה להתייעץ עם הרופא המטפל שלי.... תודה על כל מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות אחרי זריקת MTX

הוספת תגובה

• גלולות אחרי זריקת MTX - תגובה

ד''ר יואב פלד
    13/10/2011

התחילי גלולות ונהגי כמו שאמר הרופא שאיננו פרופסור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתי ההגנה ומתי לנסות שוב היריון

הילה
    14/10/2011

תודה על המענה. קיבלתי היום את הוסת, ולקחתי היום כבר את הגלולה הראשונה. האם אני מוגנת כבר מהיום או שבוע מהיום? לצערי אין לי את העלון לצרכן ולכן אני לא זוכרת...
    שנית, אחרי האשפוז בבית חולים כתוצאה מההיריון החוץ-רחמי, חלק מהרופאים אמרו שאפשר לנסות להיכנס להיריון שוב רק אחרי 3 מחזורים, חלק אמרו אחרי 1-2, זה הבדל די משמעותי לדעתי... מה דעתך בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו