טיפול באקנה בגלולות דיאנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באקנה בגלולות דיאנה
    אירית
    23/10/2011

שלום רב,

אני בת 35 סובלת מאקנה הורמונאלי.
    התחלתי לפני כ3 חודשים לבלוע גלולות דיאנה בתקווה לטיפול באקנה.
    בנתיים לא נראה שום שינוי ולעיתי נדמה שאפילו החמרה

רופא עור אחד אמר לי שאם עד כה הגלולות לא עזרו.. אין טעם להמשיך לבלוע. כי זה כבר היה חייב להשפיע הורמונאלית.

רופא 2 : אמר לי שלוקח זמן לפעמים חצי שנה עד שזה עוזר. וכן להמשיך לבלוע

האם להמשיך לבלוע גלולות? האם יש סיכוי שהגלולת יעזרו בהמשך? אחרי כמה זמן זה עוזר?
    האם אכן יש סיכוי להחמרה מהגלולות בחודשיים הראשונים, כפי שאני מרגישה..

תודה
    אירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול באקנה בגלולות דיאנה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    23/10/2011

נראה לי שהיה צריך כבר להשפיע..נסי לעבור ליסמין או ליאז אולי אלו ישפיעו יותר טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקנה בגלולות דיאנה - תגובה

איריס לוי
    04/06/2012

שלום רב,
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, 80% מגילאי שנות העשרה ומאוחר יותר גם נשים וגברים סובלים מן התופעה בדרגות חומרה שונות, מה שהופך את הבעיה מבעיה פיזית – פיזיולוגית לבעיה חברתית. מעבר להשפעה האסתטית על העור ישנה גם השפעה על הדימוי העצמי השלכות חברתיות והתנהגויות המהוות מטרד ומקור לסבל פיסי ורגשי כאחד, מבוכה רבה וחוסר בטחון.

אקנה יכול להתפתח בכל גיל.

האקנה – פצעי הבגרות, הינה למעשה דלקת בלוטות החלב וזקיקי השיער בעור. ברוב המקרים מקורה של תופעת האקנה בחוסר איזון הורמונלי בגוף הנפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופיניים לגיל הנעורים. אולם חשופים לתופעה לא פחות, אנשים בתקופות של עצבנות וחרדה. למתחים נפשיים השפעה ניכרת על האיזון ההורמונאלי. במקרים מסוימים מופיעה תופעת האקנה גם כסימן מלווה למחלות פנימיות שונות או בעקבות טיפולים תרופתיים המפרים את האיזון ההורמונאלי והיא עלולה להימשך עד שנות הארבעים.

לצערי לא תמיד ניתן לראות או לקבל את השיפור המיוחל רק עם הגלולות. מומלץ לשלב טיפול באקנה בגיל 35 בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).

טיפולי אקנה בשילוב עם טכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה (P. ACNE) ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.

טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים/אדומים) הנלווים לעור אקנתי.

אחד היתרונות העיקריים של הטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה. למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה .

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירית

ליאור
    04/06/2012

אני אומנם לא בעלת אקנה הורמונלי.
    אבל בכשהייתי בצבא היה לי אקנה ונתנו לי את הדיאנה, לא היה שום שיפור.
    ולעומת זאת בשנה האחרונה התחיל לי בעיה במחזור - ושוב ללא בעיה הורמונלית שנמצאה.
    הרופאה נתנה לי גלולות יאז- וזה עזר לי לאקנה.
    תשאלי את הרופא/ה שלך, לי היה אקנה קל וזה עזר, אני לא יודעת אם הגלולה הזו מטפלת בחומרה שלך.

וגם שמעתי שיש תקן הורמונלי, תשאלי על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו