שאלה על גלולות - יותר משבוע הפסקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על גלולות - יותר משבוע הפסקה
    שירה
    27/10/2011

שלום לכולם,
    אני נוטלת כבר 10 חודשים גלולות מסוג יסמין. את הגלולה הראשונה בכל חבילה אני לוקחת ביום ראשון, משמע את הגלולה האחרונה של כל חבילה יוצא לי לקחת ביום שבת.

שבוע שעבר הייתי בשבוע הפסקה, השבוע ביום ראשון באתי להתחיל חבילה חדשה ולקחת את הגלולה הראשונה, ואז שמתי לב ששכחתי לקחת את הגלולה האחרונה של החבילה הקודמת ביום שבת שעבר! משמע את הגלולה האחרונה לקחתי ביום שלפני... מה שיצר מצב של 8 ימים של הפסקה.
    אז ביום ראשון התחלתי את החבילה החדשה כרגיל, ואז הגלולה ששכחתי מחבילה קודמת פשוט זרקתי... כלומר התחלתי לקחת שוב את החבילה ביום שהייתי אמורה כרגיל, ומאז אני נוטלת באופן סדיר את הגלולות...

השאלות שלי הן - האם כרגע אני מוגנת, למרות ששכחתי את הגלולה האחרונה בחבילה הקודמת והיו 8 ימי הפסקה? אם אני לא מוגנת, אז מתי אני אהיה מוגנת, אחרי כל החבילה החדשה שאני לוקחת, משמע חודש? והאם זה בכלל נכון ואפקטיבי שאני לוקחת את החבילה הנוכחית כרגיל, כלומר יש לזה השפעה בכלל? או שעצם זה שעשיתי יותר משבוע הפסקה כבר הורס את האפקטיביות של החבילה הנוכחית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה על גלולות - יותר משבוע הפסקה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    28/10/2011

את לא מוגנת בשבועיים האשונים ואחר כך אין בעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו