מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחוףאלכס21/11/2011
שלום,
אני נערה בת 18, נכנסתי להריון לא רצוי וההחלטה שלי הייתה להשאיר את התינוק
אני חושדת שזה השבוע השלישי, אבל מה שקרה זה ככה;
בשבוע שעבר, ביום שני יצא לי חיובי בבדיקת הריון ביתית, עשיתי בדיקה נוספת שהראתה את אותה התוצאה אבל חשדתי שמשהו לא תקין מכיוון שהקו החיובי יצא פעמיים מאוד חלש.
בבוקר הלכתי לעשות בדיקת דם, שיצאה חיובית ונסעתי לרופא נשים.
רופא הנשים עשה לי אולטראסאונד חיצוני שלא הראה כלום, ולאחר מכן פנימי שגם לא הראה כלום.
הוא בירר כמה יצא בבדיקת הבטא, ואמר שהמספר הוא 45, והיה מיותר לגמרי לעשות בדיקות כי כרגע ההריון כל כך צעיר שלא נראה עוד כלום.
הוא אמר לי לחזור ולעשות בדיקות בשבוע הבא (זה היה דחוף לי כי באותו הרגע חשבתי לעשות הפלה)
אחרי יומיים עשיתי עוד בדיקת הריון והתוצאה יצאה 100.
ביום ראשון הזה (שישה ימים אחרי) נסעתי לרופא אחר ששלח אותי לעשות בדיקת אולטראסאונד פנימית אצל העוזרת שלו, שאלתי אותו מדוע הוא לא עושה לי והוא השיב שאני לא אתערב במהלך העבודה שלו. העוזרת לא מצאה אצלי כלום, וכשחזרתי אליו הוא אמר שהוא יבצע בדיקה נוספת בעצמו (שוב אולטרסאונד פנימי)
התלוננתי לו שאני אוכלת הרבה וסובלת מבחילות מדי פעם, לא עד כדי הקאות, לפעמים גם יש לי הרגשה לא נעימה בבטן, לא כאב- מן לחץ כזה, נפיחות, כמו הרגשה שלפני המחזור.
הוא אמר לי שהוא חושש שיש לי הריון חוץ רחמי ושאגש דחוף למיון בסורוקה. אני עברתי באותו הרגע התמוטטות עצבים, לקחתי הכל ונסעתי לסורוקה.
ישבתי שם במשך 6 שעות והגעתי לרופאת נשים שהרגיעה אותי ולא הבינה מה מעשיי שם, היא אמרה שהתאריך עדיין קטן מידי מכדי לראות משהו, וגם עם ההריון היה לא בסדר לא היינו יודעים עדיין.
היא אמרה לי שבעוד כעשרה ימים אני צריכה לעשות בדיקת דם, עד אז זה יגיע לאלף או אלף חמש-מאות, ורק אז נוכל לראות משהו באולטרסאונד.
ורציתי לשאול בדחיפות, האם כל האולטרסאונדים המיותרים שעשו לי כרגע היו יכולים להזיק להריון? אחרי הלחץ המיותר לגמרי שנגרם לי על ידי הרופא ההוא, אני מפחדת עד מאוד שמשהו יזיק לתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - דחוף
אלכס21/11/2011ושאלה נוספת היא ששבוע לפני שגיליתי שאני בהריון, אני שתיתי אלכוהול, לא שתיתי הרבה אבל הגוף שלי הגיב על זה מאוד קשה, באותו היום אכלתי יוגורט שכנראה היה מקולקל, ואני לא יודעת עם זאת הייתה הרעלת קיבה או תגובה לאלכוהול אבל כבר ביום למחרת הקאתי ושלשלתי בלי הפסקה, היו לי כאבים מאוד חזקים בקיבה (בין הצלעות למטה), חזקים עד כדי כך שניגשתי למיון וקיבלתי עירוי (שהרופא הסביר שהוא נגד הקאות) וזריקה (לשיכוך הכאב) בישבן, ואני מפחדת שכל האירוע הזה, שאז עוד לא ידעתי שאני בהריון, יכול היה לפגוע בתינוק, זה ואולי שלושת האולטראסאונדים הפנימיים שעשיתי בשבועיים האחרונים, אני יודעת שלא תוכלו להשיב לי בפירוש אבל עם אתם רואים בזה סיכון הכי קטן הייתי רוצה לדעת, כדי להיות מוכנה גם להפלה.
לגבי ההריון החוץ רחמי, רופאת הנשים הנחמדה שקיבלה אותי במיון הרגיעה אותי והסבירה לי שאנחנו צריכים לחכות לתאריך שיהיה גדול מספיק כדי לראות משהו, אז אני לא שואלת לגבי זה. ועוד משהו, יש דברים שמומלץ ואסור לעשות בזמן הריון? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אלכס21/11/2011יש מקומות או חוגים שבהם מלמדים כיצד לגדל תינוק?
איך להחזיק אותו? להלביש.. להניק?
ושמכינים ללידה ונותנים עצות?
אין לי שום ניסיון, מעולם לא היו לי אחים קטנים. אבל אני והחבר שלי החלטנו שאנחנו רוצים את התינוק הזה ורוצים חתונה.
זה יהיה קשה אבל אני מאמינה שנצליח, ואני מחפשת כל עזרה אפשרית
כרגע אני בתת משקל קל, ואני משתדלת לאכול כמה ארוחות גדולות ובריאות ביום כדי להעלות משקל ולהוסיף לעצמי ויטמינים,
אני מחפשת כל עצה ושיעור אפשרי שיוכל לעזור לי להתמודד עם ההריון ומה שאחרי הלידה,
וכל דרך שתוכל (אמנם לא להבטיח כי זה אף פעם לא בטוח במאה אחוז) אבל לעזור לי ללדת תינוק בריא וחזק, בזמן הנכון ולהיות מוכנה לזה.
תודה רבה לכם על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר22/11/2011יש מקומות כאלה ובכל שלב ינחו אותך איפה לקבל הדרכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו מאוד חשוב ששכחתי לציין!
אלכס21/11/2011הבעיה היא שהמחזור האחרון שלי היה ב15.9
אבל מה שהסברתי לרופא הנשים שלי ואגיד לכם עכשיו זה שהמחזור שלי מעולם לא היה סדיר!
לפעמים הוא איחר בחודשיים, לפעמים אפילו בחצי שנה, לפעמים, אבל זה כמעט ולא קרה, הוא הגיע אפילו פעמיים בחודש.
הבעיה היא שמאז לא קיבלתי את המחזור אבל עשיתי בדיקת הריון ביתית כמה וכמה פעמים שיצאה שלילית.
הרופא שלי כנראה לא הבין את מה שאמרתי וקבע שאני בשבוע ה9, לפי המחזור האחרון.
אבל מה שהוא לא מבין זה שהתקרית שכנראה גרמה לתינוק להתחיל קרתה ב5 או ה6 לחודש הזה. שבוע לפני התקרית עוד עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית (למרות שהמחזור שלי תמיד מאחר בכמה חודשים, אני עדיין מקפידה לעשות מדי פעם בדיקת כדי להימנע מהפתעה לא צפויה), אבל ממש שבוע אחרי, עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית אבל הקו היה מאוד חלש. ביום למחרת עשיתי בדיקת דם שיצאה 45.
אין לי מושג מה הולך, איזה שבוע, ומה קורה בכלל. אבל חשבתי שזה יהיה חשוב לציין את התאריכים במיוחד עם שאלתי אתכם על תקרית האלכוהול, הזריקות של הרופאים והאולטרסאונדים היו יכולים להזיק, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו מאוד חשוב ששכחתי לציין! - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר22/11/2011הכל בסדר ואף אחד לא הזיק לך. זה הריון צעיר. להתעזר בסבלנות ולהבדק בעוד כשבועים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - דחוף - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר22/11/2011לא סביר שקרה משהו לך או לעוברך אך רצןי להמנע מצריכת אלקוהול בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוף - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר22/11/2011א האולטראסאונדים היו מיותרים
ב חכי שבועים ותבדקי שוב
ג אין בסיפורך שום דבר שמצביע על סכנה לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?