ציסטה בשחלה - יכול להיות שזה בעצם ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה - יכול להיות שזה בעצם ת
    מיטל
    08/01/2012

שלום,

נבדקתי בדיקה גניקולוגית והרופאה מצאה באולטרסאונד ממצא ציסטי בקוטר 32 מ"מ צלול.

היא די הופתעה מכך שהיה ביץ שכן אני נוטלת גלולות אך הסברתי לה שאני "מזייפת" לפעמים עם הגלולות.

השאלה שלי היא אם ייתכן שבעצם לא מדובר בציסטה אלא בתחילת הריון?

קראתי איפשהוא שכל הריון מתחיל בציסטה, ורציתי לדעת אם ממש בתחילת הריון (מס' ימים מההתעברות) בדיקת אולטרסאונד יכולה לזהות הריון?

כלומר, יכול להיות שבעצם אני בהריון אך באולטרסאונד מס' ימים לאחר ההתעברות זה נראה כמו ציסטה? ואם כן, יכול להיות שרופאת נשים תחשוב שזו ציסטה כשזה בעצם תחילת הריון? האם לא ניתן להבחין?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה - יכול להיות שזה בעצם ת - תגובה

ד''ר דוד מילאטינר
    08/01/2012

זה נכון שבתחילת כל הריון יש סוג של ציסטה בשחלה. אך ציסטה זהו ארועה שכיח ולאוו דווקא נובע מהריון. האם יש לך סימני הריון אחרים? אפילו תוך כדי נטילת גלולות לעיטים מופיעות ציסטות, ללא קשר להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה או תחילת הריון

מיטל
    08/01/2012

תודה על התשובה המהירה.

יש לי סימני הריון נוספים אך לא משמעותיים.

השאלות שלי הן:
    1.אם ניתן ממש בתחילת הריון (מס' ימים מההתעברות) לזהות הריון בבבדיקת אולטרסאונד? אם כן, איך נראה הריון מס' ימים מההתעברות?

2. אם רופאת הנשים בבדיקת האולטרסאונד שבוצעה מס' ימים לאחר ההתעברות לא אמרה דבר על הריון אלא רק שיש ציסטה, האם זה אומר שאין הריון?

3. אם היה הריון, האם מלבד "ציסטה", בדיקת האולטרסאונד הייתה מראה ממצאים נוספים שמעידים על הריון?

זה ממש חשוב לי לדעת אם אני בהריון ומוקדם מדי עכשיו לבדוק בדיקת דם או ביתית, ולכן השאלות.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו