תדהמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תדהמה
    בוטן
    01/02/2012

אני בת 62. עברתי לפני מס' שנים כריתת השחלות עקב הגדרתו של רופא הנשים שמטפל בי שאני "פצצת זמן" וחייבת לכרתן, היות ולאמי היה סרטן השד בגיל 70, אחותי עברה סרטן השד בגיל 50 (למרות שאחותי ואני עברנו בדיקה גנטית לסרטן השד שיצאה שלילית) אבי נפטר מסרטן בלבלב. עד היום עברתי פעם בשנתיים משטח מצוואר הרחם ומידי שנה בדיקה גניקולוגית ולאחריה אולטראסאונד של הרחם.השבוע התייצבתי שוב אצל הגניקולוג הקבוע לאחר שנה ולתדהמתי זה מה שאמר לי:,בדיקת משטח מהרחם עושים היום רק פעם בשלוש שנים, אולטראסאונד של הרחם אין צורך לעשות היות ואין לי שחלות ובנוסף בדיקה וגינלית גם היא לדעתו מיותרת.למרות בקשותי לערוך בדיקה. הגניקולוג סרב בכל תוקף ויצאתי מחדרו בלא כלום, מתוסכלת ונדהמת.

שאלתי, האם כיום זה הנוהל המקובל, לא לערוך שום בדיקה וגינלית ובדיקת אולטראסאונד רחם לאחר שנה שלא בקרתי במקום,למי שעברה כריתת שחלות בלבד ויש לה רחם, כאשר במשפחתי הקרובה ישנם מקרים רבים של סרטן?
    אודה מאד לקבלת תשובה,
    בברכה, בוטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תדהמה

הוספת תגובה

• תדהמה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/02/2012

כל אישה חייבת בדיקה גינקולוגית פעם בשנה גם אם אין לה שחלות אבל יש לה רחם, צוואר רחם נרתיק ואברי מין חיצוניים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו