מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטרוגסטן - תופעות לוואילי02/02/2012
שלום רב,
אני נוטלת אוטרוגסטן כחלק מטיפולי הפריה. בסבב הנוכחי (סבב מוקפאים) התחלתי לקחת אוטרוגסטן באופן ואגינלי רק אתמול בערב (עד עתה נטלתי 6 "פנינים" של 100 מ"ג).
לפני כשעתיים התחילה לי נפיחות בשפתיים הפנימיות של הפות. חיצונית לא רואים יותר מידי, אבל ממש כואב לי (בעיקר בהליכה).
בסבב הקודם היתה לי תופעה דומה בשילוב עם חתכים של ממש (כמו חתך שנעשה בסכין) בצידי השפתיים הפנימיות והחיצוניות וגירוי בעור. הגירוי למעשה לא לגמרי עבר ונמשך כבר יותר מחודש וחצי.
בפעם הקודמת הסבב היה סבב "טרי" ונטלתי גם דקא ודברים נוספים שחשבתי שאולי גרמו ליובש. אבל הפעם נטלתי אסטרוגן - שאיתו לא חשתי בשינוי ועכשיו את הפרוגסטרון שפתאום גרם לנפיחות (או אולי רק לתחושת נפיחות? פתאום נוצר שם חיכוך ושיפשוף וברגשה שזה נפוח).
בסבב הקודם נבדקתי גם ע"י רופאת הפוריות שחשבה שמדובר בפטריה כיוון שטופלתי באנטיביוטיקה (אבל לא יכלה לראות כלום בגלל ההפרשות של האוטרוגסטן), וגם ע"י גניקולוגית לאחר סיום הסבב ונטילת התרופות שאמרה שמדובר ביובש קיצוני ולא בפטריה ונתנה לי איזשהו קרם סיכוך.
בכל אופן, כיוון שהכאבים חזרו עם נטילת האוטרוגסטן אני חושדת שאני אלרגית לאיזשהו מרכיב בו אבל לא מצאתי שום מידע בעלון לצרכן מעבר לרגישות לבוטנים או סויה (לא ידועה לי רגישות כזו).
האם שמעתם על התופעות האלו? מה עלי לעשות הלאה? מחר אהיה אצל רופאת הפוריות ואבקש ממנה שוב לבדוק. אני גרה בחו"ל ואשמח לעזרה בהעלאת השערות לגבי מה הגורם לתופעות האלו (כיוון שיש בעיית שפה ושתי רופאות לא הצליחו לעזור לי בפעם הקודמת).
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן - תופעות לוואי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/02/2012יש נשים שהפרוגסטרון גורם ליובש קיצוני בעור העריה, אבל אם לקחת אסטרוגן לא ברור לי למה ההתגובה הזו.
יכול להיות שאת אכן רגישה למרכיב כלשהו בנרות פרוגסטרון לא ידוע לי על אלרגיה לחומר אבל תמיד יכול להיות אולי כדאי שירקחו לך בבתי מרקחת פרוגסטרון עם בסיס אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?