שחלות פוליציסטיות- דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות- דחוף
    אביבה
    04/02/2012

שלום, אני בת 21, ואובחנתי כסובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות. אחרי קריאה רבה שעשיתי ברחבי האינטרנט קצת קשה לי להבין את הכל בדיוק. אני חייבת לצייון שקיבלתי מחזור בגיל 11 בערך, וכעבור זמן מועט המחזור הסתדר לי עד אפריל 2010. לא היו לי כלל בעיות עם המחזור תמיד קיבלתי את המחזור בזמן, וכן היו לי כאבי מחזור אך כדור נוגד כאבים עזר לי לכך. לפני כשנה אורך החיים שלי השתנה לגמרי. כל חיי נהגתי לעשות פעילות גופנית ולפני שנה הפסקתי. נהגתי לא לאכול מאכלים שמנים ובשנה האחרונה אכלתי המון מאכלים שמנים, בנוסף התחלתי ללמוד באוניברסיטה והרבה דברים בחיי השתנו והמחזורים התחילו להשתבש. לא קיבלתי בהתחלה מחזור כמה חודשים ואז התחילו הכתמות. קיבלתי כדור שקוראים לו מונונסה אם אני אל טועה שזה פרוגסטרון למשך 10 ימים ולאחר מכן קיבלתי מחזור קשה מאד עד כי חשבתי שאני צריכה להגיע לחדר מיון. לאחר מכן המחזור הופיע שוב לאחר חודש וחצי. ולאחר מכן המחזור התחיל להגיע כל שבועיים עד מה12 בינואר הייתי נקייה רק יומיים אך כמובן שלא בייצתי זה רק הכתמות. הלכתי לרופא והוא איבחן את השחלות שלי פוליציסטיות. רציתי לדעת האם זה אומר שבמאה אחוזרים אני סובלת מהתסמונת או שיכול להיות שהשינוי בחיי גרם לכך ועכשיו שאני מתחילה להסדירם זה יחזור לקדמותו? הרופא נתן לי את הכדורים לעשרה ימים שוב ואמר לי שביום השני או השלישי למחזור אתחיל ליטול גלולות נגד הריון למשך כשישה חודשים בערך לראות איך המצב. אני חייבת לציין שתמיד סבלתי משיעור יתר אך אפעם לא איבחנו אצלי הפרעה הורמונלית ף תמיד היו בטוחים שזה גנטי בגלל המוצע המזרחי. בנוסף אין לי אקנה, רק מדי פעם פצעים פה ושם מאוכל שמן ושוקולדים למיניהם אך אני נמנעת מזה. רציתי לדעת איך אוכל למנוע את כל הסיבוכים בעתיד ולשמור על אורח חיים נכון. אני חייבת לציין שאני סטודנטית לרפואה ושאני מאד בלחץ רוב הזמן, והבנתי שקשה לטפל בבעיה בזמן לחץ. איך אוכל להתמודד עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות- דחוף

הוספת תגובה

• גלולות

אביבה
    04/02/2012

אני חושבת שמונונסה היו הגלולות שהרופא נתן לי לנסות. לקחתי כדור אחד והוא גרם לי להרבה בחילות והרופא אמר לי להפסיק. הוא אמר שהפעם אטול יאז, אך הבנתי שהסיכוי לקרישות דם גבוהה יחסית. אני לא מעשנת, אך עישנתי בעבר לא באופן קבוע אך מדי פעם, מה הסיכונים ? אני קצת אבודה ואשמח אם תעזרו לי בהקדם האפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות

נועה
    05/02/2012

לגבי הגלולות יאז אני לא הייתי לוקחת סיכון איתן וגם את לא הכי בוטחת בהן ממה שזה נשמע אז אולי כן כדאי לנסות גלולות אחרות ללא הסיכון לקרישיות יתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות- דחוף - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

התחילי את הגלולות ויכול להיות שתוך חצי שנה כשהסטרס של החיים ירד ותוך הקפדה על התנהגות בריאה יותר המחזורים יחזרו להיות תקינים. בדרך כלל תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בעוד בעיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיות הנוספות

אביבה
    04/02/2012

אני יודעת שזה מלווה בעוד דברים אך האם זה אומר שבטוח יש לי את התסמונת או שזה בגלל האורך החיים הלא בריא? האם אני עולה ללקות בסוכרת או בכולסטרול או טריגלצירידים גבוהים בגיל צעיר? באיזה גיל זה מתחיל ? אף לא הייתה לי בעיה לרדת במשקל ואני לא שמנה אך אני מלאה אני ממוצעת..הגובה שלי הוא 160 ואני שוקלת בערך 60 קילוגרם פחות או יותר..אני יודעת שזה קצת גבוהה ..זה בדרך כלל מנגן בטווח ה-59 עד 62 המשקל שלי ..רוב חיי הקפדתי על פעילות גופנית ואוכל בריא. בנוסף עניין הפוריות..האם אהיה חייבת לקחת גלולות לביוץ כדי להיכנס להריון בעתיד או שהביוצים יכולים להסתדר גם בלי גלולות כמו שהיו תמיד ואוכל להיכנס להריון בלי לקחת את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו