הקשר בין גלולות וציסטה בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין גלולות וציסטה בשחלה
    לילך
    06/02/2012

לפני כשנה וכמה חודשים עברתי ניתוח להוצאת ציסטה בשחלה. לאחר הוצאתה, כשהגיע המחזור הראשון שלי התחלתי נטילת גלולות מינס. הרופא שניתוח אותי אמר לי שנטילת גלולות עשויה לעזור למנוע הופעת ציסטות כאלו בהמשך. ביום חמישי האחרון שחכתי לקחת גלולה ונזכרתי רק 24 שעות לאחר מכן, כך שלמעשה דילגתי על לקיחת גלולה אחת. בעבר קרה לי פעמיים שלוש ששחכתי אבל אחרי מספר שעות נזכרתי ולקחתי את הגלולה כך שלא דילגתי על אף אחת למעשה. אתמול הופעו לי פתאום התכווצויות בבטן והיה לי גם דימום לכמה שעות. דיברתי עם הרופאה שלי בטלפון והיא אמרה לי שהדבר עשוי בהחלט לנבוע מאי נטילת הגלולה. נרגעתי קצת אבל פתאום התחילו לעלות לי חששות לגבי האם זה עשויה להיות בעיה בהקשר של הציסטה. שאלתי היא האם פעם יחידה כזו של שיחכת גלולה אחת , מורדיה את היעילות של השימוש בגלולות במניעה של ציסטות? אני באמת מקפידה מאוד על לקיחת הגלולות... זו הפעם הראשונה שדילגתי על גלולה, אבל אני מניחה שאם אמשיך לקחת אותן יכולים לקרות דברים כאלו פעם ב.... ואני לא רוצה להיכנס לחרדה כול פעם מחדש שזה מסכן אותי מבחינת הציסטות. אוכל לקבל הסבר רפואי ומענה לשאלתי לגבי הציסטות?
    תודה רבה,
    לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אם זה חשוב כדי לתת מענה...

לילך
    06/02/2012

אני בת 22.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי....

לילך
    06/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין גלולות וציסטה בשחלה - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    06/02/2012

גלולות לא מונעות הופעת ציסטות שחלתיות.
    רצוי מאד לא לפספס גלולות וליטול אותן כל יום רצוי בשעה קבוע.
    אנו לא מטפלים בחששות בהתכתבות.
    תפני לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו