מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבעת נוברינג וגלולות - ממש חשוב!מישהי11/02/2012
הי,
כתבתי לפני מספר שבועות ולא נעניתי. אך עכשיו נוספו שאלות מרוב בלבול :)
הפסקתי לפני כ3 חודשים לקחת גלולות. לקחתי יאז כחצי שנה ולפני כן בלרה.
שמתי לב שהפיגמנטציה שבפנים קצת נחלשה. לדעתי גם הייתה השפעה לטובת על המשקל אבל לא משהו דרסטי עד כמה שזכור לי. וגם החשק המיני עלה בצורה משמעותית. כמה חודשים לאחר מכן הפצעים החלו לחזור (בצעירותי לפני כעשר שנים סבלתי מאקנה חמור ולקחתי אז רוקוטאן אך מאז אני גם עם גלולות).
בגלל התופעות שהופיעו לטובה ובגלל שהייתה לי נטייה לשכוח איזו גלולה בחודש, החלטתי שאני לא רוצה לחזור לגלולות. מבין האופציות האפשריות בחרתי בנובה רינג וכרגע אני בטבעת השנייה כבר.
אבל לצערי ההפרשות גברו (משמעותית ועם ריח) (בעלון המצורף אומרים שזה ייתכן אצל חלק מהנשים) והיו גם דימומים בין וסתיים שפסקו לאחר שלקחתי נרות פולידין. ההפרשות המוגברות עדיין קיימות
חוצמזה, אני מפחדת שכשאחזור לפעילות מינית יהיה לי או לבן זוג לא נוח (מפחדת שזה יורגש). אז התחלתי עכשיו לנסות לחקור על גלולות איזה הכי עדיף וממש התבלבלתי. מצד אחד יש רמת אסטרוגן נמוכה שעלול דווקא לגרום לדימומים בין וסתייים ולתסמונת היובש בנרתיק ומצד שני יש את הפרוסטגן. לגבי שניהם קראתי דברים שונים על מי גורם לצבירת נוזלים בגוף ועלייה במשקל. פעם קראתי שזה מינון של אסטרוגן גבוה ועם קראתי שזה קשור ל"הרכב הפרוגסטטיבי" הייחודי של כל גלולה.
מצד שלישי, קראתי הרגע בפורום הנוכחי שלנובהרינג אותן תופעות כמו גלולה.
אם כך האם כבר עדיף לחזור לגלולה ? ואם כן, איזו גלולה מומלצת, מאיזו משפחה ? חשוב לי מאוד שהדברים הטובים יישארו והרעים לא יחזרו :)
מקווה שהסברתי את עצמי נכון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת נוברינג וגלולות - ממש חשוב! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן11/02/2012אנו לא נותנים המלצות על מנעת הריון זו או אחרת. פשוט תפני לרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אבל זה ממש לא מה שביקשתי!
מישהי16/02/2012טרחת בכלל לקרוא את שאלותיי ? לא נראה כך
הן קצת יותר עמוקות מבקשת המלצה על גלולה כזו או אחרת, בשביל זה אני פונה לגורמים אחרים עליהם אני מסתמכת יותר
וחבל שזו התגובה שקיבלתי. היה עדיף שלא אקבל תגובה בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אבל זה ממש לא מה שביקשתי! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן17/02/2012שלום רב,
לשאלתך אין תשובה ברורה משום שאין דרך "להתאים" גלולות לאישה זו או אחרת ואי אפשר לצפות מה תהיה התגובה. בגדול אין הרבה הבדלים בין הגלולות ופעילון זהה אך ההשפעה האינדיוידואלית יכולה להיות שונה. לכן הפנתי אותך לרופא נשים שלך משום שאנו לא ממליצים בפורות על גלולה זו או אחרת, גם לא על נובורינג או מדבקה.
הרי מדובר על מנית הריון "הורמונלית" (גם גלולות השונות, גם המדבקות, גם החישוק הווגינאלי) שבסופו של דבר עלולה לגרום לפיגמנטצית יתר ולירידה בחשק המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?