שאלה בנוגע לגלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לגלולות
    בת 20
    05/03/2012

היי
    טוב אז קצת רקע לסיפור,
    יש לי בעיה במחזור, הוא לא סדיר וזה משהו תורשתי, התחלתי לקיים יחסים לא מזמן ורציתי להתחיל עם הגלולות אבל לא יכולתי להתחיל כי במשך 5 חודשים המחזור לא הופיע.
    פניתי לרופאת נשים, היא נתנה לי כדורים בשם "פרימולוט נור" ואמרה לי לקחת אותם כדי לקבל מחזור, ואז כשאני מקבלת, להתחיל עם הגלולות רק ביום החמישי של המחזור.
    לקחתי את הכדורים ואכן 3 ימים לאחר שסיימתי ליטול אותם הופיע המחזור.
    הוא לא היה מחזור רגיל, יחסית חלש.. את המחזור קיבלתי בערב ואז יום למחורת (זאת אומרת ביום השני של המחזור) התחלתי עם הגלולות וזאת למרות שהרופאה ביקשה להתחיל ביום החמישי (פחדתי שעד היום החמישי כבר לא יהיה דימום כי המחזור היה באמת חלש). שאלתי היא כזאת...

הבנתי שהחודש אני לא מוגנת וחייבת להשתמש גם בקונדום בגלל שהתחלתי את הגלולות ביום השני ולא ביום הראשון למחזור.
    אבל ממתי אוכל להתחיל לקיים יחסים ללא קונדום?

האם לאחר שבוע ההפסקה ומהיום הראשון שאטול שוב את הגלולות (חפיסה שניה) אבל אני כבר מוגנת מהריון?

תודה רבה, מצפה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לגלולות

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לגלולות - תגובה

ד''ר דוד מילאטינר
    05/03/2012

הבנת נכון מתחילת חפיסה שניה תהיי מוגנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו