האם ייתכן המצב הבא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ייתכן המצב הבא?
    אנה
    05/04/2012

שלום רב!

למיטב הבנתי, במהלך נטילת גלולות נגד הריון, מתבצע תהליך בו הגוף מעין "מרמה" את עצמו - כאילו הנו לאחר הפרייה וכך נמנע הביוץ. השאלה שלי היא האם בתנאים הללו, בהם,בעצם, הביוץ אינו מתרחש (מדוכא הורמונאלית), בדיקת הריון עשויה להניב תוצאה חיובית?

אסביר קצת למה הכוונתי. הפסקתי את נטילת הגלולות לפני כחודש וחצי. רופאת הנשים שלי ציינה כי בחלק מהמקרים, גם אחרי הפסקת נטילת הגלולות, לוקח לגוף זמן "להתאושש" ולהתחיל לבייץ, כך שהיעדר הופעת הוסת אינו בהכרח מעדי על הריון ויש לבדוק את העניין. באותו ביקור עובי רירית הרחם שלי היה כ-2 מ"מ והרופאה אמרה שכפי הנראה, פעילות השחלות טרם שבה לאיתנה, שעוד לא היה הביוץ ואיני צפויה לקבל וסת ב2-3 שבועות הקרובים. אמש קבלתי תשובה חיובית בבדיקת הריון ביתית. תהיתי האם תוצאה כזאת יכולה להתקבל משום שמערכת הרבייה שלי עדיין לא התאוששה מהשפעת הגלולות (נטלתי גינרה - גלולה מהדור הישן יותר), עוד אין ביוץ, אך האפקט הנו כשל הריון צעיר (שבעצם מונע ביוץ).
    האם המצב אפשרי? ואם כן - האם ניתן לאשש/להפריך השערת הריון רק בבדיקות דם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם ייתכן המצב הבא?

הוספת תגובה

• האם ייתכן המצב הבא? - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    05/04/2012

האם המצב אפשרי? - כן, אפשרי.
    ואם כן - האם ניתן לאשש/להפריך השערת הריון רק בבדיקות דם? - כדאי לבצע בדיקת הריון.
    ומדוע חייבים לכתוב סיפור כ"כ ארוך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו