ציסטה בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה
    mikila
    20/04/2012

שלום רב,

אני בת 27 והתגלתה לי ציסטה בשחלה השמאלית, להלן ציטוט הרופאה "ממצא ציסטי בקוטר 54 מ"מ עם מחיצה דקה ותוכן דמי אנדומטריומה? ציסטה דמית? מעט נוזל בדוגלס". לפני כחודשיים בבדיקה ראשונית מצאה הרופאה שהציסטה בגודל של כ-40 מ"מ.

הרופאה המליצה לעשות בדיקה של דופלר אגן בעוד 3 חודשים ולבדוק אם גדלה הציסטה. כשחיפשתי מידע בנושא, הבנתי שבציסטה שעולה על 3/4 ס"מ כבר לא תהיה ירידה ורק טיפול כירורגי יפתור את הבעיה. האם זה נכון? האם כדאי לטפל עכשיו לפני שיגדל עוד? האם זה יכול לפגוע בנסיונות להיכנס להריון, כאשר השחלה הימנית תקינה? יכול להיות שהגידול מ-40 מ"מ נובע מלחץ?

אציין עוד שבעבר לפני 9 שנים בבדיקת אולטרסאונד בטנית התגלתה ציסטה באותה השחלה בגודל 26*36 ולאחר מכן לפני 3 שנים באולטרסאונד בגישה לדנית לא היה כלום.

בנוסף הגוף שלי כנראה נוטה לייצר ציסטות כיוון שהתגלו לי בעבר גם ציסטות נוספות.

אשמח מאוד להמלצה נוספת, אני מאוד לחוצה מהעניין.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשחלה

הוספת תגובה

• כנראה שפיספסתם אותי...

mikila
    22/04/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    22/04/2012

לצערי לא ניתן לענות על השאלה ברשת
    כמובן שדרוש ייעות גניקולוג אשר יסתמך על מראה הציסטות וגם גדילה במשך זמן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו