הפסקת או החלפת גלולות בפעם שניה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת או החלפת גלולות בפעם שניה?
    נוי
    10/06/2012

שלום,

אני בחורה בת 23... עד לפני מספר חודשים נטלתי גלולות פמינט (בערך 3 שנים) ובהמלצת רופאה עשיתי הפסקה בנטילתן (בגלל בעיה של וגניזמוס וווסטבוליטיס), בזמן ההפסקה לא קיבלתי מחזור כ-3 חודשים ואז קיבלתי מרשם לזירוזו באמצעות פרימולוט נור. כשהתחדש לי המחזור התחלתי לקחת גלולות אחרות בשם "שלי".
    מאז נטילת הגלולות החדשות אני מרגישה שחלו שינויים בגופי- עליתי במשקל, בעיקר באזור הבטן והופיע לי צלוליט (לא יודעת אם בגלל הגלולות אך לפני זה הייתי אוכלת כמה שרציתי ולא הייתי משמינה אפילו קצת).
    בעוד כ-3 שבועות אני טסה למרכז אמריקה לכ-3 חודשים ואני שוקלת או להפסיק ליטול את הגלולות או לחזור לנטול פמינט (לא יודעת אם זה יעזור אבל אני פוחדת לעלות עוד במשקל במהלך הטיול)
    השאלה שלי היא האם זה בסדר להחליף שוב סוג או שלא מומלץ "לשחק" ככה במינוני ההורמונים והאם יכולות להיות תופעות לוואי בעקבות החלפה?
    שאלה נוספת- אם אני אפסיק בכלל נטילת גלולות סביר להניח ששוב לא אקבל מחזור 3 חודשים? (דווקא הייתי מעוניינת לא לקבל מחזור כלל במהלך הטיול)

תודה ושבוע טוב:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפסקת או החלפת גלולות בפעם שניה? - תגובה

ד''ר דוד מילאטינר
    11/06/2012

א) כל גלולה דורשת תקופת הסתגלות ותקופת נסיון ותהייה.
    ב) מומלץ לעבור מסוג לסוג אחר ללא הפסקה בין חפיסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו