האם השמנת יתר גורמת להפסקת הוסת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם השמנת יתר גורמת להפסקת הוסת?
    רוית
    22/07/2012

שלום, אני בת 39, עד השנה האחרונה הייתי שמנמונת, אך בשנה האחרונה השמנתי בצורה משמעותית (עליתי להערכתי כעשרה קילו בחודשים האחרונים). עד החודשים האחרונים הוסת שלי היתה סדירה מאוד ומדוייקת מאוד מבחינת הזמנים. אולם, בשלושה חודשים האחרונים שמתי לב למשהו מוזר - בפעם האחרונה שהיתה לי וסת, היא היתה בהפרש של 45 יום מהוסת הקודמת, וכעת עברו 39 יום נוספים ועדיין לא קיבלתי וסת פעם נוספת. רציתי לברר האם הזמנת יתר גם גורמת להפסקת הוסת (אני יודעת שזה קורה כשמישהו מגיעה לאנורקסיה, אך לא ידוע לי האם המצב דומה כשמשמינים נורא). האם יכול להיות שמדובר בתופעה של גיל המעבר? זה לא מוקדם מדי בגיל 39? אני מכירה נשים שיש להן וסת עד עד גיל חמישים ומעלה. לתשובתכם המהירה אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם השמנת יתר גורמת להפסקת הוסת? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    24/07/2012

לא תופעה שכיחה אבל יכול להיות שהשמנת יתר קורית בגלל הפרעות הורמונליות שגם גורמות לאיחור במחזורים, עשי פרופיל הורמונלי בבדיקות דם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו