מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לוואי של גלולות אורטו סיקלאןקרן03/09/2012
אני כבת 20 והתחלתי לפני כתשעה ימים התחלתי לקחת גלולות אורטו סיקלאן אחרי שגלולות אחרות גרמו לי לתופעות לוואי של נפיחות בבטן או מיגרנות.
כמה ימים אחרי שהתחלתי לקחת אורטו התחיל להיות לי פצעונים באיזור הכתפיים והפנים
לא היו שום שינויים בהרגלי האכילה שלי או מצבי הנפשי...
האם זאת תופעת לוואי שגרתית שאמורה לעבור? או שעליי להחליף את סוג הגלולה שוב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי של גלולות אורטו סיקלאן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/09/2012תני צאנס לגלולות לפחות חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להבהיל אותך אבל
רוני12/09/2012אני לקחתי את הגלולות האלו- וזה עשה לי אקנה סחרורות ובחילות ועליתי 7 קילו ב3 חודשים...
הפסקתי לקחת את זה וירדתי הכל, -אלו התופעות הלוואי הקלות שקרו לי.
התופעות הלוואי הקשות ואומנם חריגות- זה אירוע מוחי- שחברה שלי עברה כשהיא לקחה את הגלולות האלו.(היה לה מיגרנות)
המלצה שלי- אל תמשיכי לקחת בין אם זה תופעה כמו חברה שלי, או תופעה קלה כמו שקרה לי.
הן גלולות לא מוצלחות ולא מתאימה להרבה נשים.והגלולה הספציפית הזו לא מתאימה לנשים בעלי נטיה למגרנות. ויש לה הרבה תופעות לוואי
ישנם הרבה סוגים שיכולים להיות טובות- ולעזור לך במחזור/אקנה וכדומה ואין סיבה לקחת גלולה בעלת הורמונים גבוהים שלא עוזרת לאקנה בכלל- (לא שמעתי על אחת שאמרה שזה באמת עזר לה לאקנה- אולי וגם זה לא בטוחה-כאלו עם בעיות בשחלות)
.
רק תעשי בדיקות לפני- אם יש לך עבר של מיגרנות/נטיה במשפחה לקרישות דם/עבר של סרטן השד-חובה להגיד לרופאת נשים- הם לא שואלים ואז כשיש בעיות אין סיכוי לתביעה מוצדקת-חובת האחריות מוטלת עליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת לוואי של גלולות אורטו סיקלאן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/09/2012אורטוציקלן היא גלולה במינון נמוך מעולה עם מעט תופעות לוואי ואין מקום לשנות או להחליף לאחר מספר ימים של טיפול. אי התאמה של גלולה מוגדרת אחרי לקיחת של לפחות חודשיים.
במקרה של שאלות פני לרופא הנשים שלך שרשם לך אותה והתעלמי מ"עצות" מגמתיות באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה
רוני17/09/2012יש אתר באינטרנט- שמסביר את הפירוט של המינון בכל גלולה
אז סלחי לי הרופאה.. הגלולה הזו כן נחשבת במינון גבוה מהאחרות- לא שזה משהו אסור, אך יש נשים שבעלות נטיות מסוימות וגלולת במינון גבוה יכול להוות בעיות.
אז ה"עצה" שלי- לא לרעת השואלת, אלא נותנת לה את האינפורמציה שרשומה בכל אתר אינטרנט.
ובתור מישהי שכן לקחת את הגלולה נתתי את נקודת מבט שלי,
ומניסיון שלי- רפואה זה לא מדע מדויק- כל אחת מרגישה משהו אחר,
ואם לא נעים למישהי מתופעות הלוואי- לדעתי האישית- לא צריך להגיד-תחכי עד שיסתדר.
ולשואלת- אם לא מפריע לך הסחרחורות- ואת רוצה את הגלולה הזו, את תמשיכי.
אם מפריע לך -אל תמשיכי.
ושוב- מיגרנות וגלולות - צריך לדווח לרופאה המטפלת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה- התכוונתי- אם לא מפריע לך האק
רוני17/09/2012נה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?