דימומים עם מירנה חדשה ומיומות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים עם מירנה חדשה ומיומות
    אשה
    19/09/2012

שלום רב. לפני כארבעה חודשים התקינו לי מירנה חדשה לאחר הוצאת הישנה (באותו היום). ביממה הראשונה היו לי דימומים מאד חזקים ויצאו לי גושים. לאחר פחות מיממה זה נחלש אך לא נפסק. מאז, משך ארבעה חודשים יש לי דימומים כמעט ללא הפסקה ובאופן לא מחזורי. הייתי כמה פעמים אצל הרופאה אשר בדקה שוב ב US ואמרה שהמירנה יושבת במקום, נתנה לי פעם אחת כדורים לסידור הפרוגסטרון (לא זוכרת את השם) כאשר במהלך הלקיחה הפסיק הדימום והפיע לאחר שלקחתי את כל המינון. למרות זאת הדימומים ממשיכים כאשר איני יודעת מתי אני במחזור ומתי לא, כמעט כל יום יש משהו. לעיתים דימומים חזקים כמו במחזור רגיל ולעיתים רק הכתמה. ישנם ימים שאין בהם כלום. לפני 10 ימים הייתי אצלה שוב, היא שלחה אותי לבדיקות שיצאו כך:
    TSH 1.48
    LH-Luteinizing Hormone 2.2
    FSH 6
    Estradiol (E2) 157
    Progesterone 28.5
    באותו היום שהייתי אצלה נפסק הדימום לאחר דימום של שבוע כמו מחזור, ולאחר שבוע (היום) שוב התחיל. שוב דימום ולא רק הכתמה.
    לציין שיש לי מיומות ואני בת 45 לאחר 4 לידות והפלה אחת (לפני 15 שנה).

מהבדיקות אני מבינה שכאשר הן נלקחו (לפני 10 ימים) הייתי בשלב שאחרי מחזור ולפני ביוץ (אבל אולי אני לא מבינה נכון).
    האם תוכלו לומר לי מה פירוש הדבר והאם יש לעשות בדיקה או טיפול כלשהו?
    תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימומים עם מירנה חדשה ומיומות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    19/09/2012

בחצי שנה ראשונה להחדרת מירנה יכול להיות דימומים קשים ולא סדירים ולכן מציעה לך המתין בסבלנות עם כל הטירדה שבדבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מאוד על תשובתך

אשה
    19/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו