שחלות פוליציסטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות
    גוני
    20/09/2012

שלום

לאחרונה אובחנתי בשחלות פוליציסטיות (עוד לא ידוע אם זה כל הסנדרום או רק שחלות פוליציסטיות) במחזור הקרוב אבצע בדיקות דם הורמונוליות. בקריאה מהאינטרנט נראה כי יש לי שני סימפטומים לסנדרום: משקל יתר ופריחה בפנים/אקנה שצצה מיד לאחר הפסקת הגלולות לפני כשלושה חודשים. עם זאת המחזור שלי קיים וסדיר כל 32 יום למשך כיומיים שלושה.
    (הפסקתי גלולות למטרת כניסה להריון, עדיין לא צלח, הגעתי לרופא החודש לבדיקה שגרתית לאחר זמן רב יחסית וכך הרופא אבחן את השחלות)
    לכן כמה שאלות:
    1. האם העובדה שהינני מקבלת מחזור בהכרח מעידה על כך שאני גם מבייצת? (יש גם הפרשות התואמות את הזמן שבו צריך הביוץ להופיע ואת התיאורים באינטרנט...)
    2. האם השמנה היא אחד מגורמי הסיכון שיכולים לגרום לשחלות פוליציסטיות? או שמא שחלות פוליציסטיות יכולות לגרום להשמנה? האם ישנן עדויות כי ספורט ותזונה נכונה יכולים לשפר מצב קיים?
    3. במידה ופרופיל הדם יהיה תקין, מה המשמעות של שחלות פוליציסטיות בלבד?
    4. האם יש נשים עם התסמונת להן ביוץ סדיר? ונכנסות להריון ללא בעיה?

תודה
    גוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    20/09/2012

צריך לחכות לבדיקות ההורמונליות כדי לדעת אם את על תקן כל התסמונת או רק שחלות עם המבנה
    זה שאת מווסתת סדיר זה סימן מצוין ויכול לקחת גם שנה עד שאישה נכנסת להריון
    ולא בהכרח יש בעיה.מבנה של שחלות פוליציסטיות לא שולל כניסה להריון תקינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו