מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין פוסטינור לשינוי הורמונלידיקלה27/10/2012
אני בת 28 , לאחר ניתוח LASIK להורדת משקפיים סובלת מיובש כרוני בעיניים . במהלך 7 שנים ניסיתי להתאים לעצמי שש סוגי גלולות למניעת הריון כי אני סובלת מכאבי מחזור חזקים מאוד. ולא הצלחתי להתאים , מכיוון שכל שינוי הורמונלי משפיע לי באופן ישיר לעיניים ואני מפתחת דלקת עפעפיים בעיניים ויובש קשה. אני מבצעת את השינוי ההורמונלי (נטילת גלולה חדשה) בתקופות שאני לא עובדת, מכיוון שהכאבי עיניים גורמות לי לאי-תפקוד ואין ביכולתי לעבוד מול מסך מחשב או להסתכל לאנשים בעיניים.
בפעם האחרונה שניסיתי גלולה ("סרזט") הפסקתי אותה באמצע אחרי 14 יום. היא גרמה לי לכאבי עיניים ולמיגרנות חזקות שנמשכו יותר מחודשיים רצופים . מדובר בתקופה ארוכה שלא עבדתי.
לכן בשנת 2012 החלטתי לא לגעת בגלולות יותר . אך יצא לי לקחת פוסטינור בפעם הראשונה במרץ 2012 והגוף שלי קיבל אותו ללא תופעות לוואי . וגם בתאריך 9.9.12 לקחתי פוסטינור והגוף שלי קיבל אותו ללא תופעות לוואי. רק שבתאריך 18.10.12 לאחר שסיימתי מחזור פיתחתי יובש קשה בעיניים שקורה לי רק כאשר אני מקבלת שינוי הורמונלי חיצוני כמו גלולות.
הייתי אצל שתי רופאי עיניים שאמרו לי שמדובר ביובש קשה. אני גרה באיזור שרופאי נשים לא מכירים את הקשר בין שינוי הורמונלי ליובש בעיניים. ואני נאלצת לפנות לפורום.
אני כבר שבוע לא מגיעה לעבוד . האם יש פתרון לבעיה? מה אני צריכה לעשות? האם יש קשר לפוסטינור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין פוסטינור לשינוי הורמונלי - תגובה
ד''ר יואב פלד27/10/2012פוסטינור היא כלולה הורמונלית
למה שלא תתקיני התקן תוך רחמי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן תוך רחמי
דיקלה27/10/2012האם אני יחזור לעצמי בשבוע הקרוב, האם יחול אצלי שיפור והשינוי ההורמונלי שאני עוברת עכשיו הוא זמני? אני רוצה כבר לחזור לעבודה
והאם בהתקן יש הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן תוך רחמי - תגובה
ד''ר יואב פלד27/10/2012קשה להתייחס באופן ספציפי כי אני ממש לא מכיר אותך מבחינה רפואית
יש לקבוע יעוץ מסודר עם רופא נשים ( את יכולה לקבוע איתי דרך טלפון שאחרי החתימה שלי )
במסגרת היעוץ תקבלי הסברים על כל האפשרויות העומדות בפנייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לשגרה
דיקלה28/10/2012ד"ר שלום, תודה רבה על העזרה.
תוכל לומר לי מתי הגוף שלי יחזור למצבו הנורמלי ואני יוכל לחזור לשגרה ולחזור לעבודה. אני ממש סובלת מכאבי עיניים ומיגרנות.
מתי הגוף שלי יתנקה מכל ההורמונים האלו????
אם לקחתי פוסטינור ב- 9.9.12 הגיוני שהגוף שלי קיבל שינוי הורמונלי קיצוני ב- 18.10.12?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?