מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות יאזהילה30/10/2012
שלום רב,
אני בת 27, בחודשיים האחרונים אני סובלת מהופעת פצעונים בפנים שבוע לפני קבלת המחזור.
יש לציין שבעבר זמן קצר לפני קבלת המחזור היה צץ לי פצעון בודד ולא בכמות כזאת.
רופאת נשים הפנתה אותי לבדיקות הורמנליות. ביצעתי את הבדיקות בזמן המחזור. הבדיקות יצאות תקינות למעט בדיקת androstenedione שהערך יצא לי 18. (הטווח הוא 0.48-10)
הרופאה המליצה לי לקחת גלולות דיאנה, שביקשתי גלולה עדינה יותר היא הפנתה אותי ליאז.
הגלולות משמשות אותי נטו לבעיית האקנה. (אינני מקיימת יחסי מין)
יש לי מספר שאלות בנוגע לגלולה:
1- למה עלי לקחת אותה ביום הראשון של המחזור?
2- האם יש עדיפות לקחת אותה בזמן מסויים במהלך היום ? (בוקר/ערב)
3- האם יש לקחת אותה לפני/אחרי האוכל?
4- האם זה קריטי במידה ופיספסתי יום?
היא המליצה לקחת את הגלולות במשך 4 חודשים.
האם זה כרוני ולאחר הפסקת הגלולות הפצעים יופיעו שוב?
אשמח לקבל מענה
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
שלי31/10/2012קודם כל אני חושבת שכדאי שתחשבי פעמיים בקשר ליאז, בתקופה האחרונה אני זוכרת שהתפרסמו לא מעט מחקרים על כך שהן עלולות לגרום לקרישת דם.
יש מספיק גלולות אחרת בטוחות יותר שגם מטפלות באקנה כמו פמינט למשל.
בנוגע לשאלות שלך:
1- למה עלי לקחת אותה ביום הראשון של המחזור? אלה ההוראות, ברגע שתקחי מהיום הראשון של המחזור תהיי מוגנת גם בזמן קיום יחסי מין
2- האם יש עדיפות לקחת אותה בזמן מסויים במהלך היום ? (בוקר/ערב) - אין עדיפות, אבל קחי בשעות שנוח לך יותר (שימי תזכורת)
3- האם יש לקחת אותה לפני/אחרי האוכל? אין חשיבות
4- האם זה קריטי במידה ופיספסתי יום? קריטי להגנה מפני היריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/11/2012אם אינך מקיימת יחסי מין את יכולה לקחת עד יום חמישי של המחזור וזה כדי שלא יהיו דימומים לא סדירים במהלך החודש
לא משנה באיזה שעה ביום את לוקחת רק שיהיו זמנים קבועים לא משנה לגבבי אוכל והתקווה שכשתפסיקי את הגללולות מצב הפנים לא יחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות יאז
הילה17/12/2012תודה רבה על המענה,
התחלתי ליטול גלולת יאז לטיפול באקנה לפני שבועיים וחצי,
אינני רואה הטבה, למעשה נראה כי צצו לי פצעונים נוספים מאז נטילת הגלולות.
האם לוקח זמן להשפעת הגלולה על המערכת ועלי להמשיך ליטול אותן? או שמא עלי להפסיק?!
בנוסף, התחלתי ליטול את הגלולות ביום הראשון של המחזור, לאחר שבועיים וחצי עדיין יש לי הפרשות (חומות) מעטות מהנרתיק, האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות יאז - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/12/2012דימומים לא סדירים יכולים להמשך ב3 חודשים לנטילת כל גולה עד שהגוף מתרגל להשפעה הורמונלית. יעילות הטיפול באקנה צריך לחכות גם כן כמה שבועות טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?