מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור לא סדירמירית14/11/2012
שלום רב,
בארבעת החודשים האחרונים המחזור שלי לא סדיר. בחודש הראשון הוא הגיע באיחור והיה יחסית קצר, בחודש השני הוא לא הגיע, בחודש השלישי הגיע באיחור (אם כי הכול השתבש, אז אולי זה לא איחור אלא תאריך חדש להופעת המחזור), ובחודש הרביעי (הנוכחי) הוא עדיין לא הגיע. אני בת 29, בריאה, פריקית של ספורט ולא נוטלת גלולות למניעת היריון (גם אין חשד להיריון). עד לאחרונה המחזור שלי היה סדיר לחלוטין באופן טבעי (ללא גלולות), כמעט כמו שעון, עד שהשתבש.
חשבתי על כמה סיבות לכך ואשמח לדעתכם המקצועית:
1. טיפות עיניים מסוג זדיטן ו-FML - בארבעת החודשים האלה נטלתי לסירוגין טיפות עיניים בשל אלרגיה שאובחנה אצלי בעיניים. טיפות FML הן סטרואידים, יכול להיות שהן משבשות לי את המחזור?
2. נטילת ויטמין B12 - בארבעת החודשים האלה אני נוטלת ויטמין B12 בשל ערכים מעט נמוכים בוויטמין בדם (לא בשל המוגלובין נמוך). לא קראתי באיזשהו מקום על קשר בין ויטמין B12 לשיבושים במחזור, אלא שבדיוק באותה תקופה זה קרה, אז אולי זה כן קשור?
3. פעילות גופנית - שעתיים של פעילות גופנית אינטנסיבית בכל יום, שישה ימים בשבוע. אם כי אני עושה את זה במשך כ-10 חודשים, וכאמור התופעה החלה לפני ארבעה חודשים. קראתי פעם שפעילות גופנית אינטנסיבית יכולה לגרום לשיבושים.
אני רוצה לקוות שזה בגלל טיפות העיניים, ואכן הבעיה בעיניים נפתרה ואפסיק ליטול אותן. אני מרגישה טוב מאוד, פשוט מאוד חוששת מהשיבושים האלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/11/2012הכי סביר שזה מהפעילות הספורטיבית המאומצת
פני להערכה הורמונלית אצל רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, וברשותך עוד שתי שאלות קטנות
מירית15/11/2012בהנחה שאין בעיה הורמונלית, אם אפחית את הפעילות הספורטיבית יכול להיות שזה ייפתר, או שבכל זאת אצטרך להסדיר את זה בעזרת גלולות? ואגב, אם אין לי תופעות לוואי וזה ממשיך ככה, זה יכול לגרום לבעיות פוריות בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השרשור, אשמח לתשובה
מירית18/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, וברשותך עוד שתי שאלות קטנות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב19/11/2012אם מחזור לא סדיר ואין ביוץ זה בהחלט יכול לגרום לפגיעה בפריון
נסי להפחית מעט את הפעילות הספורטיבית כדאי להתיעץ עם מומחה לפעילות ספורטיבית פיזיולוג או דיאטנית כדי ללמוד איך לנהל את המצב באופן בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?