מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות כלליות בנוגע לנטילת גלולותללא שם25/11/2012
שלום רב, יש לי מספר שאלות שאינן ברורות לי בקשר לנטילת גלולות. אני מתחילה השבוע להשתמש בגלולות למניעת הריון, רופא הנשים שלי התאים לי את הגלולות "יסמין" והנחה אותי לקחת ביום החמישי לווסת, עד כה ברור.
מה שלא ברור לי זה מתי מתחילת נטילת הגלולות אוכל לקיים יחסי מין לא מוגנים (ללא קונדום, כאשר הגבר ממש "גומר" בתוכי באופן מוחלט) ללא חשש מפני הריון? (מפניי מחלות מין אין סכנה, מדובר בבן זוג קבוע ובריא).
קיבלתי את הרושם שיש לחכות חודש לפחות, שרק לאחר חודש זה בטוח לגמרי ואפשר לקיים יחסי מין לא מוגנים... האם זה נכון?. או שכבר אחרי יומיים של נטילה גלולות אין סיכוי להיכנס להריון?.
והאם יש חשיבות לשעה שבה אני לוקחת את הגלולות מידי יום?, האם זה צריך להיות בשעה קבועה מידי יום?, או שהנטילה יכולה להיות בכל שלב במהלך היום והדבר לא יפגע ביעילות הגלולה?.
תודה רבה-רבה!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות כלליות בנוגע לנטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/11/2012הכי כדאי זה להתחיל את הגלולות ביום הראשון של המחזור כשאז את מוגנת מיד. אם את מתחילה ביום חמישי כדאי להוסיף קונדומים בשבועיים הראשונים ללקיחת הגלולות.
ההמלצה לקחת את הגלולות בסביבות אותה שעה כל יום ( שעות הבקר צהרים או ערב קבוע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ליאורה! + שאלות נוספות
ללא שם26/11/2012קודם כל, שוב תודה (-:
אני חושבת שבמשך חודש מרגע לקיחת הגלולות התנזר, רק ליתר ביטחון. אז אהיה מוגנת לחלוטין, נכון?.
אבל אם הכי טוב לקחת ביום הראשון למחזור, מדוע הרופא שלי הורה לי לקחת ביום החמישי למחזור? (מה המניע הבריאותי [או כל מניע אחר] של זה?).
שאלה נוספת ששכחתי לשאול - גם כשאני מקיימת יחסי מין ב-7 ימי ההפסקה של נטילת הגלולות, אני עדיין מוגנת לחלוטין מבחינת סיכויי התעברות?
תודה רבה! (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ליאורה! + שאלות נוספות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/11/2012מוגנת גם בשבוע הפסקה
למה הרופא אמר לך להתחיל ביום חמישי תשאלי אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?