שאלות כלליות בנוגע לנטילת גלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות כלליות בנוגע לנטילת גלולות
    ללא שם
    25/11/2012

שלום רב, יש לי מספר שאלות שאינן ברורות לי בקשר לנטילת גלולות. אני מתחילה השבוע להשתמש בגלולות למניעת הריון, רופא הנשים שלי התאים לי את הגלולות "יסמין" והנחה אותי לקחת ביום החמישי לווסת, עד כה ברור.

מה שלא ברור לי זה מתי מתחילת נטילת הגלולות אוכל לקיים יחסי מין לא מוגנים (ללא קונדום, כאשר הגבר ממש "גומר" בתוכי באופן מוחלט) ללא חשש מפני הריון? (מפניי מחלות מין אין סכנה, מדובר בבן זוג קבוע ובריא).
    קיבלתי את הרושם שיש לחכות חודש לפחות, שרק לאחר חודש זה בטוח לגמרי ואפשר לקיים יחסי מין לא מוגנים... האם זה נכון?. או שכבר אחרי יומיים של נטילה גלולות אין סיכוי להיכנס להריון?.

והאם יש חשיבות לשעה שבה אני לוקחת את הגלולות מידי יום?, האם זה צריך להיות בשעה קבועה מידי יום?, או שהנטילה יכולה להיות בכל שלב במהלך היום והדבר לא יפגע ביעילות הגלולה?.

תודה רבה-רבה!.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות כלליות בנוגע לנטילת גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    25/11/2012

הכי כדאי זה להתחיל את הגלולות ביום הראשון של המחזור כשאז את מוגנת מיד. אם את מתחילה ביום חמישי כדאי להוסיף קונדומים בשבועיים הראשונים ללקיחת הגלולות.
    ההמלצה לקחת את הגלולות בסביבות אותה שעה כל יום ( שעות הבקר צהרים או ערב קבוע)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ליאורה! + שאלות נוספות

ללא שם
    26/11/2012

קודם כל, שוב תודה (-:
    אני חושבת שבמשך חודש מרגע לקיחת הגלולות התנזר, רק ליתר ביטחון. אז אהיה מוגנת לחלוטין, נכון?.

אבל אם הכי טוב לקחת ביום הראשון למחזור, מדוע הרופא שלי הורה לי לקחת ביום החמישי למחזור? (מה המניע הבריאותי [או כל מניע אחר] של זה?).

שאלה נוספת ששכחתי לשאול - גם כשאני מקיימת יחסי מין ב-7 ימי ההפסקה של נטילת הגלולות, אני עדיין מוגנת לחלוטין מבחינת סיכויי התעברות?

תודה רבה! (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ליאורה! + שאלות נוספות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    27/11/2012

מוגנת גם בשבוע הפסקה
    למה הרופא אמר לך להתחיל ביום חמישי תשאלי אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו