דימום מתמשך בלקיחת גלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום מתמשך בלקיחת גלולות
    מורן
    02/01/2013

שלום,

הנני בת 25 ונוטלת גלולות מגיל 18 כיוון שיש לי כאבי מחזור קשים וגם כאמצעי מניעה.

לאורך השנים נטלתי לרוב מינס שעבדה בסדר, עדיין אורך ימי המחזור עמד על 5, זה לא הכי עזר עם הכאבים אבל ניכרו תופעות לוואי.

בשנתיים האחרונות הציעו לי לעבור לאסטל כיוון שפה ושם יש לי פצעונים.
    כאשר החלטתי לעשות הפסקה עם הגלולות לפני כ-5 חודשים, מאז ועד היום אני פשוט "מפוצצת" בפצעים הורמונליים, בצוואר בבית החזה ובמיוחד בגב ובכתפיים.

לפני כשלושה שבועות הלכתי לבדיקה וגם לייעוץ אצל גיניקולוגית.
    אני חייבת לציין שמאוד קשה להתמודד עם חלק מהרופאים היום, כי הם פשוט מנסים "להעיף" אותך כמה שיותר מהר ולא באמת למצוא פיתרון לבעיה.
    היא הציעה שאחזור חזרה לאסטל וזה יעלים את הפצעונים אולם עלול להחמיר את המצב בשלבים הראשונים. וכך עשיתי.

אני עומדת לסיים את החפיסה הראשונה ויש לי 2 שאלות: מה זה פשוט לחזור לאסטל?? הגוף שלי בצורה ברורה אינו מאוזן, האם זה לא מתפקידה של הרופאה לשלוח אותי לבדיקות דם ולראות מה קורה?? ברור לי שמשהו בגוף לא תקין מבחינה הורמונלית הרי זה קרה לאחר שהפסקתי עם הגלולות!

שאלתי השנייה היא, אני לקראת סיום החפיסה, ועדיין לא הפסיקו הדימומים מאז המחזור.
    אני יודעת שזה נורמלי אבל זה לא קרה לי עם גלולות אחרות שניסיתי, האם זה לא סימן רע?

אני בעוד שבוע עוברת לגור בארה"ב לכמה חודשים טובים וממש לחוצה לעזוב את הארץ עם בלאגן שכזה.

אשמח לעזרה מכם,

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימום מתמשך בלקיחת גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    03/01/2013

אסטל היא גלולה טובה להפרעות באיזון הורמונלי ואקנה. לעתים כשמפסיקים אותה יש התפרצות של אקנה שיכולה להמשך כמה חודשים ולכן המשיכי עם האסטל באופן קבוע עד שתרצי להכנס להריון. הדימום יכול לקרות בחודש הראשון ויעלם בחודש הבא.
    לא תמיד הבדיקות ההורמונליות שילקחו יראו את החוסר האיזון שאת חווה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו