מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום מתמשך בלקיחת גלולותמורן02/01/2013
שלום,
הנני בת 25 ונוטלת גלולות מגיל 18 כיוון שיש לי כאבי מחזור קשים וגם כאמצעי מניעה.
לאורך השנים נטלתי לרוב מינס שעבדה בסדר, עדיין אורך ימי המחזור עמד על 5, זה לא הכי עזר עם הכאבים אבל ניכרו תופעות לוואי.
בשנתיים האחרונות הציעו לי לעבור לאסטל כיוון שפה ושם יש לי פצעונים.
כאשר החלטתי לעשות הפסקה עם הגלולות לפני כ-5 חודשים, מאז ועד היום אני פשוט "מפוצצת" בפצעים הורמונליים, בצוואר בבית החזה ובמיוחד בגב ובכתפיים.
לפני כשלושה שבועות הלכתי לבדיקה וגם לייעוץ אצל גיניקולוגית.
אני חייבת לציין שמאוד קשה להתמודד עם חלק מהרופאים היום, כי הם פשוט מנסים "להעיף" אותך כמה שיותר מהר ולא באמת למצוא פיתרון לבעיה.
היא הציעה שאחזור חזרה לאסטל וזה יעלים את הפצעונים אולם עלול להחמיר את המצב בשלבים הראשונים. וכך עשיתי.
אני עומדת לסיים את החפיסה הראשונה ויש לי 2 שאלות: מה זה פשוט לחזור לאסטל?? הגוף שלי בצורה ברורה אינו מאוזן, האם זה לא מתפקידה של הרופאה לשלוח אותי לבדיקות דם ולראות מה קורה?? ברור לי שמשהו בגוף לא תקין מבחינה הורמונלית הרי זה קרה לאחר שהפסקתי עם הגלולות!
שאלתי השנייה היא, אני לקראת סיום החפיסה, ועדיין לא הפסיקו הדימומים מאז המחזור.
אני יודעת שזה נורמלי אבל זה לא קרה לי עם גלולות אחרות שניסיתי, האם זה לא סימן רע?
אני בעוד שבוע עוברת לגור בארה"ב לכמה חודשים טובים וממש לחוצה לעזוב את הארץ עם בלאגן שכזה.
אשמח לעזרה מכם,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מתמשך בלקיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/01/2013אסטל היא גלולה טובה להפרעות באיזון הורמונלי ואקנה. לעתים כשמפסיקים אותה יש התפרצות של אקנה שיכולה להמשך כמה חודשים ולכן המשיכי עם האסטל באופן קבוע עד שתרצי להכנס להריון. הדימום יכול לקרות בחודש הראשון ויעלם בחודש הבא.
לא תמיד הבדיקות ההורמונליות שילקחו יראו את החוסר האיזון שאת חווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?