ממצא ב-CT לא מוסבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • ממצא ב-CT לא מוסבר
    דבי
    21/01/2013

    שלום
    ביצעתי CT (ב-17.01) אנטרוגרפיה עקב תלונות של כאבי בטן מתמשכים (כמה חודשים) כולל הקאות יומיות. בפענוח נרשם : אין עדות לתהליכים מצרי מקום תוך לומינלים. באגן: באזור הווגינלי העליון מימין מודגמת האדרה מאורכת 3X0.5 ס"מ, פרט לכך, אברי האגן תקינים. בסיכום נרשם : ממצא בגנטיליה/ווגינלי ? כמתואר לעיל. לא ברור מה מהותו? נא בדיקה גניקולוגית. פרט לכך הבדיקה תקינה.
    ב:9.01 ביצעתי אולטרסאונד שחלות (עקב מעקב סרט השחלות - לפני שנה חליתי בסרטן השד ואני מוכרת כנשאית). הבדיקה בוצעה כ-4 ימים לאחר סיום המחזור. ממצאים: שחלה ימנית - לא נצפתה עקב מלאות מעיים. שמלית : 30X31 מ"מ. הערות: זקיק או ציסטה בגודל 21 מ"מ. דוגלס : ללא נוזל.
    מכיוון שלא הייתי רגועה לגבי הבדיקה הראשונה, ביצעתי בדיקה חוזרת ע"י רופא אחר.
    ב-14.01 ביצעתי אולטרסאונד חוזר (כ-8 ימים לאחר סיום המחזור). ממצאים : מרקם : שרירני. הערות : שרירן בקיר קידמי בקוטר 17 מ"מ. עובי רירית הרחם : 7 מ"מ. שחלה ימנית : 17X17 מ"מ - במראה תקין. שמאלית : 17X27 מ"מ הערות: בתוכה ממצא זקיק בקוטר 10 מ"מ זקיקים קטנים יותר. דוגלס : מעט נוזל.
    שאלתי : חאור הבדיקות שביצעתי, האם עלי "להתייחס" לממצא ב-CT ולבצע בדיקות נוספות או שהממצא יכול להיות משהו שמוסבר באחד האולטרסאונדים שביצעתי.
    מכיוון שאני חולה אונקולוגית (לשעבר, אני מקווה....) ונשאית, האם יש מקופ לדאגה ? האם עלי בלצע ברור מקיף ?
    אודה לחוות דעתכם (הרופאה שלי בחו"ל ותחזור רק בעוד חודש וחצי).
    תודה מראש.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא ב-CT לא מוסבר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ממצא ב-CT לא מוסבר - תגובה

    ד``ר ליאורה אברמוב
    22/01/2013

    בדיקת אולטראסאונד הרבה יותר מדויקת מCT לגבי האגן ולכן המתיני לבדיקה קלינית על ידי הרופאה שלך או שתפני לרופא אחר עם כל הבדיקות שיבדוק אותך

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו