מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא ב-CT לא מוסברדבי21/01/2013
שלום
ביצעתי CT (ב-17.01) אנטרוגרפיה עקב תלונות של כאבי בטן מתמשכים (כמה חודשים) כולל הקאות יומיות. בפענוח נרשם : אין עדות לתהליכים מצרי מקום תוך לומינלים. באגן: באזור הווגינלי העליון מימין מודגמת האדרה מאורכת 3X0.5 ס"מ, פרט לכך, אברי האגן תקינים. בסיכום נרשם : ממצא בגנטיליה/ווגינלי ? כמתואר לעיל. לא ברור מה מהותו? נא בדיקה גניקולוגית. פרט לכך הבדיקה תקינה.
ב:9.01 ביצעתי אולטרסאונד שחלות (עקב מעקב סרט השחלות - לפני שנה חליתי בסרטן השד ואני מוכרת כנשאית). הבדיקה בוצעה כ-4 ימים לאחר סיום המחזור. ממצאים: שחלה ימנית - לא נצפתה עקב מלאות מעיים. שמלית : 30X31 מ"מ. הערות: זקיק או ציסטה בגודל 21 מ"מ. דוגלס : ללא נוזל.
מכיוון שלא הייתי רגועה לגבי הבדיקה הראשונה, ביצעתי בדיקה חוזרת ע"י רופא אחר.
ב-14.01 ביצעתי אולטרסאונד חוזר (כ-8 ימים לאחר סיום המחזור). ממצאים : מרקם : שרירני. הערות : שרירן בקיר קידמי בקוטר 17 מ"מ. עובי רירית הרחם : 7 מ"מ. שחלה ימנית : 17X17 מ"מ - במראה תקין. שמאלית : 17X27 מ"מ הערות: בתוכה ממצא זקיק בקוטר 10 מ"מ זקיקים קטנים יותר. דוגלס : מעט נוזל.
שאלתי : חאור הבדיקות שביצעתי, האם עלי "להתייחס" לממצא ב-CT ולבצע בדיקות נוספות או שהממצא יכול להיות משהו שמוסבר באחד האולטרסאונדים שביצעתי.
מכיוון שאני חולה אונקולוגית (לשעבר, אני מקווה....) ונשאית, האם יש מקופ לדאגה ? האם עלי בלצע ברור מקיף ?
אודה לחוות דעתכם (הרופאה שלי בחו"ל ותחזור רק בעוד חודש וחצי).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ב-CT לא מוסבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/01/2013בדיקת אולטראסאונד הרבה יותר מדויקת מCT לגבי האגן ולכן המתיני לבדיקה קלינית על ידי הרופאה שלך או שתפני לרופא אחר עם כל הבדיקות שיבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

