ציסטה + דימום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • ציסטה + דימום
    ilp
    24/01/2013

    מראש סליחה על התיאור הארוך...

    אני בת 34, פוליציסטית, כרגע בלי ילדים אחרי 3 טיפולי הפריה (גם בגלל הזרע של בעלי). מחזור לא סדיר בדרך כלל.
    במהלך החצי השנה האחרונה יש דימומים/הכתמות לא ברורים, ואני אף פעם לא יודעת האם זה מחזור או דימום... זה בדרך כלל דימום חלש של חצי יום ואז הכל נקי ואז עוד חצי יום.. והדימום יוצא בגושים (ברגע שהגוש יצא הכל נקי)... כנראה גם שמתי לב שיש דימום אחרי יחסי מין או איזשהו מאמץ. מרגישה גם לפעמים כאבים בצד שמאל למטה.

    עשיתי פאפ, בו היה כתוב שלפי בדיקה לא ניתן לקבוע כלום... עשיתי קולופוסקופיה, בה כתוב שצוואר הרחם תקין ויש אקטופיה לא מדממת...

    לא מזמן היתי אצל רופא עשה US בו ראה ציסטה בשחלה השמאלית בגודל 9 ס"מ, ואמר לי לקחת פרוורה ואחר כך לבצע US FLOW.
    מההיסטוריה שלי עם ההפריות אני יודעת שהציסטות לא עוברות לי אפילו מכמה מחזורים של גלולות ופעמיים שאבו לי את הציסטות בהרדמה (הכל מאותה השחלה)

    בינתיים התחילה לי הווסת לפני שהספקתי לקחת את הפרוורה (נראה לי לפי אינטנסיביות הדימום, אבל עוד הפעם אני אף פעם לא יודעת...).

    השאלות
    1) האם זה בסדר להתחיל לקחת את הפרוורה עכשיו? או שאם אני אכן במחזור זה אסור?
    2) האם לפי התיאור יש לי ממה לחשוש (הכוונה לדימומים המוזרים וציסטה שכל הזמן חוזרת) או שזה התנהגות סבירה למישהי פוליציסטית?
    3) אני רוצה להתחיל טיפול הפריות נוסף וקצת מבולבלת מה סדר הפעולות? קודם לטפל בציסטה? לעשות את זה במקביל?

    תודה רבה מראש, וסליחה על התיאור הארוך

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה + דימום

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ציסטה + דימום - תגובה

    פרופ` ליאור לבנשטיין
    25/01/2013

    באשר לגודל השחלות דורש המשך מעקב
    טיפולי פווריות ותרופות לפי המלצת רופא מטפל בלבד
    בהצלחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו