גלולה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולה שאלות
    מעין
    16/02/2013

שלום רב, החלטתי להרים את הכפפה ולשאול סוף סוף כמה שאלות שאולי יסגרו כמה פינות:
    התחלתי ליטול גלולות גינרה לפני 4 חודשים. נוטלת מסודר מאוד. היום נטלתי בזמן הקבוע ולאחר קצת פחות משעתיים שילשלתי שלשול בודד. מאז חלפו שעות והכל בסדר. זו הגלולה ה - 19.
    לאחר שיטוט מעמיק באינטרנט ראיתי שיש הבדלים משמעותיים בגישות. חלק מהרופאים טוענים ששלשול בודד איננו רלבנטי ופשוט להמשיך כרגיל, חלק אומרים להיזהר 7 ימים מרגע השלשול כל עוד ממשיכים ליטול, וחלקם אומרים להיזהר למשך חודש.
    שאלותיי:
    1. מה נכון???
    2. הגלולה כאמור היא גלולה מספר 19. בעוד 3 ימים כבר אכנס לשבעת ימי ההפסקה, האם מומלץ לי להשמיך חפיסה נוספת ברצף ולא להיזהר? האם לקחת ברצף ולהיזהר? אם כן אז כמה ימים?
    3. אני מחליפה מגינרה ליסמין. במידה ובסעיף 2 אקבל תשובה שכדאי להמשיך את החפיסה הבאה ברצף, האם ניתן להמשיך את יסמין ברצף מבלי לקבל מחזור? כלומר לסיים את החבילה של גינרה ומייד להמשיך עם יסמין?
    4. אני רגישה ללקטוז ולרוב נזהרת ומאוזנת. היום טכלתי אחה"צ כמה עוגיות שיש בהן חלב וחמאה וכו' 5 שעות לאחר מכן התחולל השלשול החד פעמי. כידוע לי הברדק השילשולי במצב שכזה מקורו במעי הגס. אז במידה וזו אכן הסיבה האם ניתן להניח כי הגלולה נספגה כבר (במעי הדק כמובן) ?
    5. מהי הגישה הרווחת בנוגע לנטילת גלולה נוספת לאחר כמה שעות מהשילשול? אני מתלבטת. האם זה מומלץ והאם זה עלול לפגוע הורמונלית ברמה כזו או אחרת?

אשמח לקבל תשובות לשאלותיי:)
    תודה תודה.
    מעין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולה שאלות

הוספת תגובה

• גלולה שאלות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    16/02/2013

קבלת תשובה בפורום אחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו