חיסון שעלת לאישה הרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון שעלת לאישה הרה
    יעל
    06/03/2013

בוקר טוב!
    נחשפתי לאחרונה לסיפור מקרה בו תינוק בן ארבעה ימים חלה במחלת השעלת. מסתבר כי באתר משרד הבריאות ישנה המלצה לנשים הרות בשלב הטרימסטר השלישי להריון להתחסן כנגד מחלת השעלת ע"מ להעביר לעובר את הנוגדנים למחלה. משום מה, מעולם (עד לאותו מקרה) לא שמעתי על הנחייה שכזאת ולא ידוע לי על רופאי נשים (כולל הרופא שלי) שמציגים את האופציה מפני המטופלות. שאלתי היא, האם ההמלצה היא אכן להתחסן ומה הפרוצדורה, היות וחיסון זה לא כלול בסל הבריאות, האם יש צורך בהפנייה? החיסון מבוצע בקופ"ח? וכו'....

תודה מראש,
    יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שעלת לאישה הרה

הוספת תגובה

• חיסון שעלת לאישה הרה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    06/03/2013

רב אזרחי המדינה חוסנו לשעלת בילדותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון, אבל הוא כבר אינו בתוקף

יעל
    09/03/2013

מבירור למול רופא המשפחה, החיסון נגד מחלת השעלת ניתן לכל אזרחי המדינה בילדות, והוא תקף ל- 10 שנים. וכאמור, האתר של משרד הבריאות מפנה נשים הרות, החל משבוע 20 להריונן לביצוע החיסון. מניחה שלא היה עושה כך אם נקודת המוצא הייתה שכולנו מחוסנות..
    אם כך, שאלתי עומדה בעינה.
    .

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון, אבל הוא כבר אינו בתוקף - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    11/03/2013

הנושא לא מוכר גם לי,
    התיעצי עם רופא מומחה למחלות זהומיות או פני למשרד הבריאות לברור
    אם נחשפת ויש חשש להדבקה ואם יש הנחיה שכזו כנראה שאת צריכה חיסון דרך משרד הבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו