הריון כימי, דימומים ומה שבניהם...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון כימי, דימומים ומה שבניהם...
    דפי
    25/05/2013

אני בת 29.5, נשואה, אניני לוקחת גלולות או אמצעי מניעה אחר...
    בחודש הקודם איחרה לי הוסת והסיבה הייתה, על אף שלא תכננו בצורה קונקרטית, הריון! לצערי ההריון (אם אפשר לקרוא לו כך) שלא שרד יותר מ10 ימים איחור של וסת (שזה נחשב אלי שבוע 4???)
    ביקרתי במיון נשים משום שבדיקת הבטא יצא מועטה מעט יחסית לשבוע ההריון (152) ובבדיקה ואגינלית נצפתה רירית בעובי 11 מ"מ אך לא נצפה שק הריון, היה חשד להריון חוץ רחמי... בבדיקת בטא 3 ימים לאחר מכן הבטא ירדה ל51 וכעבור כחודש התאפסה (האם זה מוכיח או שולל הריון חוץ רחמי??? לא יודעת...)
    כמובן שהאירוע היה לא נעים והבנתי שהתופעה מכונה הריון כימי ושהיא די שכיחה...
    מכל מקום "החוויה" האיצה בנו את הרצון, הדחף והאומץ (-: כן לנסות ולהיכנס להריון
    קיבלתי וסת ("הפלה") והתחלתי לעקוב אחר הביוץ בעזרת בדיקות ביוץ בייתיות
    ביום ה-18 לוסת התוצאה הייתה חיובית ויחסים התקיימו יומיים לפני התוצאה החיובים ויומיים ו4 ימים אחרי שנצפתה תוצאה חיובית (כך שכיסינו, לפי הבנתי, את חלון הימים הפוריים)
    מאון לאון ואני לא יודעת אם זה קשור אבל בימים לפני הביוץ חשתי מעט כאבים בצד שמאל שחשבתי שמעידים על ביוץ, הכאבים האלו בגב תחתון עם הקרנה לישבן ולרגל נמשכו גם לאחר הביוץ ואף התרבו ועלו לפרק זמן קצר פנים (הכל רק בצד שמאל) בעקבות התופעה המוזרה פונתי למיון...
    במיון (6 ימים לאחר שנצפתה תוצאת ביוץ חיובית) רצו לעשות לי סיטי אבל קצת חששתי מתוך מחשבה שאולי נקלטתי ולכן הלכתי למחלקת נשים ושם בוצעה בדיקה ואגינלית שיכלה להעיד על ביוץ בשחלה השמאלית ונצפה גופיף צהוב... (נלקחה גם בדיקת בטא, שיצאה פחות מ2 - לא שציפינו לחיובית אלא הרופאה המקסימה רצתה להיות בטוחה שרמת הבטא שלי התאפסה מאז ההריון הכימי) (עשיתי בסוף סיטי שיצא תקין, אבל אני לא בטוחה שזה רלוונטי...)
    בעקבות הבדיקה הואגינלית התחיל לי דימום קל (הפרשה כהה) - 7 ימים לאחר ביוץ
    שנמשכה יומיים, לאחר יומיים היא מעט התחזקה אבל בשום שלב עד היום (12 יום לאחר ביוץ) היא לא הצריכה יותר מתחבושת היגינית אחת ליום (אפילו חצי)
    אני שמעתי מפה ושם על עניין שנקרא דימום השתרשות וזה ככה גרם לעשות בדיקת הריון בייתית (על כל מקרה) שיצאה שלילית....
    ועכשיו אחרי הפירוט הארוך והמייגע מגיעות כמה שאלות:
    1.מה זה הדימום הזה? האם הוא מעיד על משהו לא תקין
    2. האם רגישות לבדיקה ואגינלחת יכולה להעיד על משהו?
    3. האם יש משב שיש לי ביוץ מאוחר ושהוסת מגיעה מוקדם מידי?
    4.אני מאמינה שהוסת תגיעה מחר או מחרתיים למשך 5-6 ימים (מניסיון)... איך אפשר וממה נובע הדימום המקדים וסת הזה של 5 ימים ?!!!!
    ובגדול ני מעוניינת לדעת מה ניסגר עם הגוף שלי ולמה????

אני מתכוונת לבקר אצל רופא הנשים שלי בקרוב אבל עד אז הייתי רוצה לקבל חוות דעת...
    אני ממש מתוסכלת וחוששת,
    אודה להתייחסות ולתשובות מקצועיות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון כימי, דימומים ומה שבניהם... - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    26/05/2013

אין קשר בין בדיקה וגינלית לדימום,
    הדימום שהיה יכול להיות דימום של השרשה או דימום שנגרם מגליטה לא תקינה של הביצית המופרית
    קשה לדעת מה קורה. טוב שאת מבייצת תקין.
    דורש הערכה הורמונלית אצל רופא נשים לודא שבשלב של הזקיק הצהוב יש מספיק תמיכה הורמונלית של הביצית המופרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו