מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר רטיבות מוחלטאין07/06/2013
שלום, רשמתי את ההודעה הבאה:
"רציתי לשאול על בעיה שקיימת אצלי מאז ומתמיד...כבר שנים לא הצלחתי למצוא לזה פתרון, אז אני מנסה את מזלי גם פה. הבעיה היא שאני פשוט לא נהיית רטובה אף פעם. חשוב לציין שאני רק בת 20, ושמתי לב לבעיה הזאת כבר לפני כ8 שנים. הבעיה לא תלויה בכלום: לא בגלולות (אני לא לוקחת כרגע, וזה היה גם לפני שלקחתי, כלומר, תמיד), לא בלחץ (אני לא נהיית רטובה יותר גם כשאני לבד, זאת אומרת זה לא שאני לחוצה מבן זוג או משהו בסגנון)... אני יכולה להגיע לאורגזמות רבות והמצב פשוט לא ישתנה, תשאר אותה רטיבות ממש מועטה שיש תמיד בנרתיק (אם בכלל) גם בלי קשר לגירוי מיני כלשהו, וזהו. זה אף פעם, אבל באמת אף פעם (!) לא נהיה יותר מזה. המצב הזה מאוד מפריע לי, והפתרון של להשתמש בחומרי סיכה במשך כל החיים שלי ממש לא מתאים לי...
האם יש משהו שניתן לעשות בנוגע לזה? אני כבר די מיואשת... "
וענו לי שאי אפשר לתת לי שום המלצה ללא בדיקה גינקולוגית.
הגבתי:
"הייתי אצל שני גיניקולוגים לגבי זה, שניהם אמרו שהרטיבות הרגילה תקינה, אבל הבעיה היא שבמצב גירוי היא לא משתנה והיא אף פעם לא נהיית יותר מזה...
מה צריך לבדוק עוד בבדיקה גיניקולוגית? האם יש עוד בדיקות אחרות שניתן לעשות כדי לאבחן את הבעיה?"
ולא ענו לי. ממש אשמח לקבל תגובה.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר רטיבות מוחלט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/06/2013הרטיבות הנרתיקית קשורה להתרחבות כלידם בנרתיק בזמן גירוי מיני. העובדה שאת מגיעה לאורגזמה מצביעה על כך שהמנגנון העצבי והפיזיולוגי אצלך תקין.
אין בדיקות שגרתיות שיכולות לאבחן כיום חוסר רטיבות נרתיקית.לצערי.
האם זה גורם לכאבים בחדירה?
אם כן יכול להיות שהבבעיה היא לא רטיבות אלא רגישות בעור בפתח הנרתיק שיוצר תחושה של יובש.
פני לגינקולוגים שמומחים למחלות העריה ובררי בבדיקה האם יש בעיה של רגישות בפתח הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?