החלפת גלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת גלולות
    מישו
    04/09/2013

שלום רב,

אני משתמשת בגלולות פליים כבר שנתיים ולאחרונה (חודשיים אחרונים) היה לי דימומים חומים בין וסתיים. לאחר שלילת בעיה גניקולוגית אחרת, ככל הנראה הגלולות לא מתאימות לי יותר. חוות דעתכם חשובה לי, לכן רציתי לשאול האם גלולות אורטו-סיקלין (זה המרשם שקיבלתי) הן בעלות מינון מאוד גבוה? האם יש סוג אחר שקרוב לפליים, ואם בכל זאת זה בסדר, האם גלולות אלה יכולות לפגוע איכשהו אם שהם רגילות ושכיחות לחלוטין?
    ושאלה אחרונה, מה זאת אומרת שגלולות אינם מתאימות יותר לגוף? לא מובן לי העניין של הצורך בהחלפה וממה זה נובע, אשמח להסבר.

תודה רבה ושנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת גלולות

הוספת תגובה

• לגבי גלולות פליים

שילה
    05/09/2013

מוזר לי לשמוע, אבל אני משתמשת בהן כבר שנים ולא היו לי תופעות לוואי כלל. גלולות שדומות במינון הן פמינט ופלורט. הן עם מינון נמוך של הורמונים ומשיחות עם חברות שלוקחות אותן הן מרוצות ולא שמעתי על תופעות לוואי מסויימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנטע

מישו
    06/09/2013

היי נטע, תודה על התגובה שלך. אז את חושבת שכדאי לי לנסות את הפליים עוד חודש? כי את האמת בחודש הזה היה לי דימום בין וסתי רק ליום אחד, להפך מחודש לפניו שהדימום נמשך בשבוע האחרון לחפיסה, עם הפסקות. את האמת לא בא לי לעבור למינונים גבוהים והיה לי ממש נוח עם הפליים חוץ מהדימום הזה לאחרונה. מה דעתך בעניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנטע - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    08/09/2013

לפעמים תחת גלולות רירית הרחם לא מחזיקה מעמד ומטפטפת תוך כדי לקיחת הגלולות.יכול לקרות עם כל סוג של גלולה וגם אחרי לקיחה ממושכת.
    אם התופעה חוזרת כמה חודשים כדאי להחליף לסוג אחר של גלולות או להוסיף כדורי אסטרוגן לגלולה כדי לעבות את הרירית
    כל זאת בעצת רופא נשים ולא בעצת בנות בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר אברמוב

מישו
    08/09/2013

כלומר, אם הגלולות לא מחזיקות את הרירית מספיק, אני מוגנת בכל זאת עם אותן גלולות?
    והאם תוכלי בבקשה להתייחס לעניין השינוי במינונים? האם הסוג החדש שנרשם עבורי (אורטוציקלין) נחשב לעלייה מאוד גבוהה בהורמונים? והאם עליי לצפות לתופעות לוואי חדות יותר?

אני מאוד מודה לך ד״ר ומעריכה את מה שאת עושה.
    גמר חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר אברמוב - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    10/09/2013

כל הגלולות של היום נחשבות בעלות מינון נמוך
    אורטוציקלן היא גלולה נהדרת שמשום מה לדעתי הפסיקו ליצר אותה תבדקי.....
    גם אם הרירית של הרחם מטפטפת הרי שאת עדיין מוגנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתב תודה

מישו
    10/09/2013

אני מודה לך מקרב לב ד"ר. תודה על הסבלנות ועל שיתוף הידע שלך, אפילו אם נשאלת את אותה שאלה כמה מאות פעמים. אני מרשה לעצמי להגיד את זה בשמי ובשמי כל נשות הפורום אשר מתייעצות פה. זה לא מובן מאליו מה שאת עושה.

תודה ושתהיה לך שנה מוצלחת ופורחת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר על התשובה

הדר
    13/09/2013

כמובן ששיתפתי מנסיוני האישי וזה חלילה לא מחליף תשובה של רופא.
    גמר חתימה טובה ותום קל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו