מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת או החלפת גלולותמור29/09/2013
שלום,
אני בת 25 ונוטלת גלולות מאז גיל 17. חשוב לציין כי התחלתי לקחת גלולות בתקופה בה היה לי חבר הרבה זמן ולא בשל בעיות במחזור.
כיום, מזה כמה שנים אני עם גלולות יסמין. אין לי חבר כבר כמה שנים ואני שוקלת לעשות הפסקה עם הגלולות. רופאת הנשים שלי אמרה לי שזה מאוד לא טוב להפסיק ושזה יכול לגרום ליותר נזק מתועלת, היא רשמה לי גלולות פמינט במקום היסמין כי היא אומרת שמינון ההורמונים נמוך יותר. האם כדאי להחליף לפמינט, להישאר עם יסמין או לעשות הפסקה?
והאם יש הבדל בסיכון לקרישי דם בין שני סוגי הגלולות הללו? אני לא זוכרת אם בגיל 17 עשו לי את בדיקה של קרישיות בדם...
אשמח גם להסבר על מנת שאוכל להבין... תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על פמינט
דבורה30/09/2013היי מור,
בעיקרון אני חושבת שעושים לכולן בדיקת קרישות דם לפני הגלולות כי לפי זה מתאימים את הסוג גלולות וגם יכולים לעלות על בעיות, אבל אם את לא זוכרת אז תבדקי עם הרופא שלך, או שתעשי שוב פעם- זה אף פעם לא מזיק :)
בקשר ליסמין אני אישית השתדלתי להתרחק מהם אז אין לי ניסיון עם זה.. משתמשת בפמינט כבר כמה שנים וזה מאוד עזר לי כי היו לי כאבים חזקים ומחזור ממש ארוך.
אבל לא הבנתי מה הרופא שלך ייעץ לך- שכדאי להחליף בגלל ההבדל במינון או שלא כדאי לעשות הפסקה? זה קצת לא ברור מההודעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
מור30/09/2013תודה על התשובה!
הרופאת נשים שלי אמרה לי לא להפסיק בכלל ליטול גלולות כי זה יכול להזיק יותר מלהועיל.... כלומר מבחינתה צריך להפסיק גלולות למניעת הריון רק כשרוצים להכנס להריון גם אם זה אומר לקחת אותן מגיל 17 עד מתי שזה יקרה...
בגלל שהראיתי שאני מודאגת בקשר לגלולות יסמין היא הסכימה בסוף להחליף לי לפמינט.
העניין הוא שאני עדיין לא יודעת מה באמת הדבר הנכון לעשות כי מבחינתה זה בסדר אם הייתי ממשיכה עם יסמין
מקווה שעכשיו ברור יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת או החלפת גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן30/09/2013במידה ואת לא זקוקה לגלולות אז אין צורך ליטול אותן. מה הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
מור06/10/2013הרופאת נשים שלי אמרה לי שזה לא טוב להפסיק גלולות ולהמשיך כששוב יהיה לי בן זוג וצורך בהן כי להפסיק ולחזור מסוכן לקרישיות של הדם גם אם אין סיכון לקרישיות יתר.
אז היא אמרה לי לא להפסיק אלא לעבור מיסמין לפמינט
השאלה היא אם זה נכון או שעדיף לעשות הפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?