מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר תחושה ברגליים ומחזור מוזראנונימית20/11/2013
שלום. אני בת 20 וכשנה וארבעה חודשים לאחר הלידה.
לפני כן היו לי בעיות עם המחזור, הוא היה מאד לא סדיר ולא הצליחו לאבחן את הסיבה, אחרי הלידה התגלו אצלי שחלות פוליציסטיות וזה למרות שאינני סובלת משום תופעות של זה (השמנה, שיעור וכו') חוץ ממחזור לא סדיר.
הפסקתי להניק חצי שנה אחרי הלידה וחודשיים אחרי התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג קלייר שהרופא המליץ משום שהן "הכי טבעיות ועדינות" גם לשם מה שנועדו וגם כדי להסדיר את המחזור. בחודשים הראשונים המחזור היה סדיר, כאבי הבטן פחתו והכל היה מצוין אלא שאחר כך התחלתי לקבל מחזור מוזר מדי חודש, או שהדימום היה מאד חלש עד כדי נפסק לכמה שעות- חוזר- נפסק וחלילה או שהוא היה חזק מידי. הלכתי לרופא והוא אמר שזה בסדר ושלח אותי לאולטרסאונד לכל מקרה, אולטרסאונד שהראה שהכל תקין.
זה המשיך עד שלפני ארבעה חודשים התבלבלתי ושכחתי לקחת גלולה, לפי ההוראות של הגלולות מיד התחלתי חפיסה חדשה (באמצע), קיבלתי מחזור ביום שלמחרת (שבועיים לפני הזמן), בחודש שאחרי התלוו אלי במהלך כל החודש כאבי מחזור קלים למרות שקיבלתי אותו בדיוק בזמן של התאריך החדש, בנוסף לכך הופיעה לי תופעה שתחילה לא קישרתי למחזור- תחושת נימול ברגליים. בחודש שלאחריו שוב סבלתי מכאבים, קצת יותר חזקים, וכשהגיע המחזור שוב חזרה תחושת הנימול וכאן חשדתי שהיא קשורה למחזור. אלא שהתחושה הייתה הרבה יותר עצמתית, התלווה אליה כאב וחוסר תחושה של הרגליים, עד כדי הרגשה שאני לא מסוגלת לקום. קבעתי תור לרופא שהיה לפני כמה ימים, כשסיפרתי לו על זה הוא אמר שהוא לא יכול להסביר את הכאבים כי האולטרסאונד שעשיתי היה תקין, את תחושת הנימול הוא פטר בהינף יד ואמר שחד משמעית לא יכול להיות לזה שום קשר למחזור. אתמול קיבלתי שוב מחזור. אני לא יודעת עם זה המשך לקודמים ואולי זה קשור לאנטיביוטיקה שאני לוקחת לדלקת גרון (פניצילין) למרות שרופא המשפחה אמר שהיא לא פוגמת ולא מסוכנת עם גלולות נגד הריון. אבל קיבלתי את המחזור שבוע לפני המועד, הוא התחיל אתמול כדימום חזק ומפתיע עם כאבי בטן חזקים שהופיעו פתאום (בדרך כלל זה מופיע ומתגבר בהדרגה), והיום בבוקר כשקמתי לו היה שום זכר לדימום, רק כאבי מחזור בבטן התחתונה. עכשיו הגיע הערב ועדיין אין דימום אבל יש לי כאבים בבטן התחתונה. רציתי להתייעץ במקום נוסף לפני שאבוא שוב לרופא שיגיד שזה קורה והכל תקין, האם זה באמת תקין? האם תחושת הנימול והמחזורים המוזרים יכולים להיות קשורים בבעיה כלשהי או שאולי הגלולות לא מתאימות לי? בבקשה תענו לי, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה ברגליים ומחזור מוזר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין21/11/2013רצוי להבדק ע"י רופא בהקדם
תחושת נימול בהחלטלא תחושה רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א'23/11/2013הייתי אצל רופא. אמר שאין שום קשר למחזור או גלולות והפנה אותי לאורתופד ונוירולוג.
אני מתעקשת שכן יש לי הרגשה חזקה שישנו קשר למחזור, האם יש אפשרות שאני צודקת?
ועוד שאלה. עברה יותר מחצי שנה מאז שהפסקתי להניק, לקחתי את הגלולה שמפסיקה את החלב וקשרתי את החזה עד שהגודש נעלם אבל עד היום לפעמים יוצאת טיפה וכשאני לוחצת אז יוצא זרם של ממש. זה לא מפריע לי אבל רציתי לדעת עם זה נורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטערת להתפרץ ככה לדיון אבל ..
ניצן23/11/2013ראיתי שלקחת גלולת קלייר כמה חודשים כבר. רציתי לשאול איתך מתי בפעם הראשונה ב ד י ו ק קיבלת את המחזור?ב4 כדורים האחרונים או אחרי??
כי אני לקחתי כל יום בלי לשכוח או לאחר וכבר התחלתי חבילה חדשה ועדיין לא קיבלתי.
אשמח אם תגיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?