מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריות חוזרות בנרתיקליאור27/11/2013
שלום,
אני בת 23 ובמהלך השנה האחרונה נוטלת גלולות "יאז" באופן סדיר. כמו כן, אני מקיימת יחסי מין עם בן זוג קבוע.
במהלך שמונת החודשים האחרונים אני סובלת מפטריות ודלקות ואגינליות חוזרות, בממוצע של פעם-פעמיים בחודש (חשוב לציין שלפני נטילת הגלולות מעולם לא סבלתי מדלקות\פטריות בנרתיק). בכל פעם אני מקבלת טיפול אינטנסיבי לבעיה: 3 ימים - קלוטרי, 3 ימים - דאלאצין, 3 ימים - גינו פבאריל, לכל הימים - משחת קומאגיס ו-2 כדורי אנטיביוטיקה - פלוקנול.
מפעם לפעם התופעות מחמירות ובפעם האחרונה שביקרתי אצל הרופא וביצעתי תרבית ואגינלית, נמצא אצלי קנדידה אלביקנס, פטרייה נוספת וחיידק שאני לא זוכרת את שמו אך לדברי הרופא מצוי בד"כ על העור החיצוני.
ברצוני לדעת האם יש לי סיבה לדאגה? האם קיים טיפול מונע? והאם לגלולות יש קשר ואולי החלפת סוג הגלולה יכול לעזור או להפסיק לגמרי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצא לי לראות..
שירה28/11/2013סיפור ממש דומה אצל חברה הכי טובה שלי. היא היתה סובלת ממש כל הזמן מפטריות, דלקות וגרד.. אני לא מכירה את התחושה אבל ממה ששמעתי ממנה זה היה ממש סיוט, בעיקר היה קשה לה שלא יכולה לקיים יחסים כי המזרקי משחה האלה כל הזמן מנעו ממנה.
הייתי ממליצה לך ללכת לרופא שאת יודעת שהוא מצוין ולא סתם לזה שהכי קרוב אלייך הביתה אז היה לך נוח לקבל ממנו מרשמים... אצלה זה היה ככה והיה נראה שהוא עובד איתה בשיטת "מצליח"- מחליף לה גלולות כדי לראות אולי זה ישנה משהו (אגב, זה משהו שגורם לי להבין שאצלה לפחות הגלולות לא שינו שום דבר אז סביר שגם אצלך ואין סיבה לעשות עוד שינויים שרק יטריפו עוד את המערכת..) וכמובן שכלום לא זז. את אולי תצחקי אבל כשהיא ממש התייאשה היא הלכה לנטורופתית והיא נתנה לה סוג של תוסף שטוב מאוד לעניינים באזור הזה מסתבר.. מאז יש לה הקלה גדולה. שווה לשקול גם את הכיוון הזה!
תרגישי טוב מקווה שתרמתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריות גרד
נועה28/11/2013לבחורה שרשמה על פטריות חוזרות בנרתיק.. אני הייתי סובלת מבעיה זו עד לפני כשנה. מאז הלכתי לרופאת נשים שלי שהמליצה לי על כדורים טבעיים של פמינה-״פרוביוטיק״ אותם אני לוקחת פעם ביום. כעבור שבועיים הבעיה נפתרה. בהצלחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריות גרד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/11/2013החלפת גלולות לא משנה את הבעיה
כדאי לקחת טיפול מונע נגד פטריות למספר חודשים ולהתיעץ עם רופא מומחה למחלות זהומיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?