מחזור שהתקצר וזיהוי הביוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור שהתקצר וזיהוי הביוץ
    עדי
    24/12/2013

שלום ד"ר,

אני בת 20, חוץ מהשנתיים הראשונות לקבלת המחזור שלי, מאז ומתמיד המחזור שלי היה סדיר, שנע בטווח של כל 27-30 ימים.

שאלה ראשונה:

לאחרונה, אני מקבלת מחזור כל 23 ימים, וכבר ביום ה18 מקבלת המחזור, זאת אומרת כמה ימים בודדים אחרי הביוץ, אני כבר מרגישה תופעות נוראיות של PMS (כאבים בחזה, בבטן, רגליים, מצבי רוח) ואז אחרי כמה ימים בודדים מקבלת את המחזור ביום ה23. מאז ומתמיד סבלתי מתופעות נוראיות של PMS ומכאבי מחזור מטורפים, אבל השאלה שלי, תאורטית, מה יכולים להיות הגורמים לכך שאני מקבלת כל 3 שבועות מחזור במקום כל 4 שבועות כמו שהיה לי תמיד? חשוב לי לציין שאני לא נוטלת גלולות ומעולם לא נטלתי, ולא שיניתי משהו באופן קיצוני באורח החיים שלי לאחרונה, לפי מה שזכור לי, זה קורה לי ב4-5 חודשים האחרונים. ב1/9/13 נבדקתי אצל גניקולוגית והיא אמרה שהכל תקין.

שאלה שנייה:
    אני משתמשת בשיטת המודעות לפוריות ואוהבת לעקוב אחר פעולות הגוף שלי ואני רוצה לזהות את מועד הביוץ שלי, אני מרגישה כבר ביום ה-10 מקבלת המחזור קצת דקירות בצדדים בבטן התחתונה שמעידות על ביוץ ואז אחרי יום-יומיים יש לי הפרשות צמיגיות שקופות ומרובות כמו שקורה במהלך הביוץ, וגם אני מרגישה התרחבות בצוואר הרחם, ממה שאני יודעת הביוץ מתרחש רק בחלון הזדמנויות מאוד קצר של 12-24 שעות בלבד, אז איך ייתכן שההפרשות המרובות וכל המיחושים שכרוכים בביוץ מתפרסים על כמה ימים? ממה שאני הבנתי, זה שהאסטרוגן מופרש והגוף מכין את עצמו כמה ימים לביוץ לפני שהביצית חורגת מהשחלה, שזה בעצם הביוץ עצמו, זאת אומרת לא בכל הימים שיש את המיחושים של הביוץ הביצית כבר מוכנה להפריה בגלל שעדיין לא חרגה מהשחלה למרות המיחושים, האם אני צודקת? שאלה שעניינה אותי כבר הרבה זמן.

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבהרה

עדי
    24/12/2013

חשוב לי לציין שאני יודעת שאפשר להיכנס להריון כמה ימים לפני הביוץ כי הזרע יכול לחיות ברחם כמה ימים, אבל השאלה שלי היא האם המיחושים של הביוצים מעידים על כך שגם הביצית חרגה להפריה, מסקרנות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו