עקרות הלכתית ואי נטילת גלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקרות הלכתית ואי נטילת גלולות
    מירי
    09/01/2014

שלום,
    אני בעלת מחזור קצר (כל 25 ימים ולפעמים אף פחות מזה) ודימום ארוך (לפחות חמישה ימים). לאור זאת אני מוגדרת כעקרה מבחינה הלכתית כלומר אני יכולה לטבול רק מהיום ה-12 מתחילת המחזור או לעיתים אף מאוחר מזה ובכך למעשה מפספסת את הביוץ.. לאחר שעברתי מעקב זקיקים לאישור הבעיה, הצלחתי להרות שלוש פעמים באמצעות שימוש באסטרוגן לצורך דחיית הביוץ. כיום אינני מעוניינת ליטול גלולות לצורך מניעת הריון ואני גם לא מעוניינת בהתקן תוך רחמי וברצוני לשאול האם לאור מצבי אני יכולה להסתמך על כך שלא אכנס להריון משום שבאופן עקרוני הביוץ מתרחש לפני הטבילה? האם זה מספיק "בטוח" או שעליי לחשוש מפני ביוץ "בלתי צפוי"? אציין כי המחזור די סדיר ונע כאמור בין 25 ל-23 ימים ומעולם לא חוויתי שינוי קיצוני בהפרשי הזמנים בין מחזור אחד לשני...
    בברכה,
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עקרות הלכתית ואי נטילת גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    12/01/2014

לכאורה אין בעיה כי זה המנגנון הטבעי שלך אבל מאחר והגוף שלנו איננו שעון שוויצרי תמיד יכולים להיות שינויים בעקבות סטרס מתח מחלה או אפילו שינוי מקום וטיול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו