גלולה רבעונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולה רבעונית
    סיון
    23/06/2014

שלום רב
    בשל שנים של מחזורים קשים וקיצוניים עד הגעות למיון, אני כבר כמה שנים לוקחת גלולה בצורה רבעונית או קצת יותר, והחיים הרבה יותר יפים.
    אמנם אני בת 45 וידוע לי שמקובל להפסיק את הגלולה המכילה אסטרוגן, אחרי גיל 40, אבל כיוון שאיני מעשנת והנני כן פעילה בספורט ובעלת משקל נמוך ביותר, ומכיוון שהגלולה ( פלורט) שנלקחת ברצף , שיפרה את חיי מאוד, אני ממשיכה לקחת אותה.

אציין עוד שאני סובלת כבר שנים רבות מפיברומיאלגיה- מצב שמקצין תחושת כאב, ולכן גם מתבטא בעת מחזור בצורה קיצונית.
    שאלתי היא:
    בשנה האחרונה, בשתי הפעמים שהפסקתי את הגלולה לשם קבלת מחזור, להפתעתי כמעט ולא נראה דימום, פרט לטיפונת בלתי מורגשת. לא היו כאבי בטן, לא היתה התנפחות בטן או שדיים, ואפילו כאבי התופת הידועים ברגליים בעת מחזור, לא הגיעו.
    עם זאת, בשני המחזורים, במרחק של כמה חודשים זה מזה, במשך 8 ימים סבלתי מכאבי ראש קשים ביותר ובלתי נסבלים, שהחלו כל יום בשעות הקטנות לפנות בוקר. נאלצתי לקחת יותר מאופטלגין אחד והיה לי מאוד קשה לתפקד במשך כל אותם ימים ולילות.
    כיומיים –שלושה לאחר שחזרתי ליטול את הגלולה, נפסקו כאבי הראש בשתי הפעמים.
    הסימפטום הזה, בשילוב העדר דימום, מעלים תהיות ורציתי לדעת האם יש סיבה לדאוג?

שוב אציין, שכמי שסובלת ברגיל מהתקפים קשים של כאבי גוף בגלל הפיברומיאלגיה, חשוב לי להמנע כמה שיותר מעוד סבל, ולא הייתי רוצה להפסיק את הגלולה או לעבור לגלולה ללא אסטרוגן, שגם לה יש תופעות קשות- יובש בעיניים (איזור רגיש שלי), דימומים ועוד.

אודה לעצתכם
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולה רבעונית

הוספת תגובה

• גלולה רבעונית - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    24/06/2014

בעקרון אם הינך אישה בריאה את יכולה להמשיך עם הגלולות עד גיל המעבר אבל דורש בדיקות כלליות בדיקות שדיים ובדיקה גינקולוגית כל שנה
    לגבי העדר או ירידה בדימום - חסר משמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולה רבעונית- המשך

סיון
    24/06/2014

תודה לך ליאורה על תגובתך לעניין העדר דימום.
    ומה לגבי כאבי הראש הקיצוניים בשמונת ימי המחזור?- תופעה חדשה וקיצונית במחזורים האחרונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו