מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע להפרעות חרדהשני14/07/2014
שלום רב,
לפני חמישה חודשים ילדתי את בתי הבכורה. לאחר כחודשים מהלידה התחלתי לקחת גלולות קלייר (לאחר שאמרתי לרופא נשים כי תמיד גלולות השפיעו עלי לא טוב ולכן הוא נתן לי את הגלולות קלייר). כתוצאה מכך סבלתי במשך חודשים מדימומים בלתי פוסקים, דכאון חזק והפרעות חרדה.
אני מטופלת אצל פסיכולוגית בימים אלו ומאובחנת בocd של ניקיון כפייתי ופחד מגרימת נזק שלא מתכוון לאנשים סביבי עקב חיידקים (הרגשה שאני מלוכלכלת כל הזמן ובעיקר בגלל הדימומים הרבים).
על מנת להתגבר על הבעיה רופאת הנשים אמרה לי להפסיק באופן מיידי את הגלולות ואצל הפסיכולוגית אנחנו עובדים על טיפול cbt שבעצם אני אמורה להתמודד עם החרדות בלי ביצוע הטקסים להרגעה כמו שטיפת הידיים.
כחלק מהטיפול עלי להכין לילדה אוכל בלי לבדוק את עצמי הרבה פעמים, לא לשטוף ידיים לאחר השירותים וכו׳.
שאלתי היא כזאת, מכיוון ואני סובלת הרבה מדלקות שתן והפרשות (בעיקר מזמן ההריון, אובחנתי כחולת סכרת טרום הריון) אחד הדברים שאני צריכה לעשות בטיפול הוא לגעת באיבר המין ולאחר מכן בידיים שלי, בצוואר, בחפצים ובאנשים ללא שטיפת ידיים. האם זה יכול לגרום לי להחרפת הדלקת? האם זה יכול לפגוע במי שבא במגע איתי אם הכנתי לו אוכל לדוגמא או נגעתי ביד שלו?
אני מתנצלת על הסיפור הארוך והשאלות הללו פשוט אני רוצה לטפל בחרדה כמה שיותר מהר וכמה שיותר יעיל.
תודה רבה רבה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להפרעות חרדה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/07/2014הסיכוי לדלקת היא דרך מגע ישיר בלבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?