שאלה בנוגע להפרעות חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע להפרעות חרדה
    שני
    14/07/2014

שלום רב,

לפני חמישה חודשים ילדתי את בתי הבכורה. לאחר כחודשים מהלידה התחלתי לקחת גלולות קלייר (לאחר שאמרתי לרופא נשים כי תמיד גלולות השפיעו עלי לא טוב ולכן הוא נתן לי את הגלולות קלייר). כתוצאה מכך סבלתי במשך חודשים מדימומים בלתי פוסקים, דכאון חזק והפרעות חרדה.
    אני מטופלת אצל פסיכולוגית בימים אלו ומאובחנת בocd של ניקיון כפייתי ופחד מגרימת נזק שלא מתכוון לאנשים סביבי עקב חיידקים (הרגשה שאני מלוכלכלת כל הזמן ובעיקר בגלל הדימומים הרבים).
    על מנת להתגבר על הבעיה רופאת הנשים אמרה לי להפסיק באופן מיידי את הגלולות ואצל הפסיכולוגית אנחנו עובדים על טיפול cbt שבעצם אני אמורה להתמודד עם החרדות בלי ביצוע הטקסים להרגעה כמו שטיפת הידיים.
    כחלק מהטיפול עלי להכין לילדה אוכל בלי לבדוק את עצמי הרבה פעמים, לא לשטוף ידיים לאחר השירותים וכו׳.
    שאלתי היא כזאת, מכיוון ואני סובלת הרבה מדלקות שתן והפרשות (בעיקר מזמן ההריון, אובחנתי כחולת סכרת טרום הריון) אחד הדברים שאני צריכה לעשות בטיפול הוא לגעת באיבר המין ולאחר מכן בידיים שלי, בצוואר, בחפצים ובאנשים ללא שטיפת ידיים. האם זה יכול לגרום לי להחרפת הדלקת? האם זה יכול לפגוע במי שבא במגע איתי אם הכנתי לו אוכל לדוגמא או נגעתי ביד שלו?

אני מתנצלת על הסיפור הארוך והשאלות הללו פשוט אני רוצה לטפל בחרדה כמה שיותר מהר וכמה שיותר יעיל.

תודה רבה רבה
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע להפרעות חרדה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להפרעות חרדה - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    14/07/2014

הסיכוי לדלקת היא דרך מגע ישיר בלבד
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו