דלקת נרתיקית מרגישות למוצרי חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת נרתיקית מרגישות למוצרי חלב
    מעיין
    15/07/2014

שלום רב,

לפני מספר שנים הגניקולוג זיהה אצלי דלקת חוזרת, אשר מקורה בחיידק שמריים ומעיים אשר קיים במוצרי חלב (לקטוז) ומפר את איזון החיידקים בנרתיק. הרופא המליץ להימנע באופן טוטאלי ממוצרי חלב, וכן טופלתי בזידובל ג'ל למשך מספר ימים. חשוב לי לציין כי בכל פעם שחזרתי לצרוך מוצרי חלב, הדלקת חזרה ושוב הייתי צריכה לקבל טיפול של זידובל ג'ל. כל עוד אינני צורכת מוצרי חלב - הדלקת איננה חוזרת.

כיום אני בהריון ומודעת לחשיבות צריכת הסידן, אך הבעיה היא שאני לא מצליחה לצרוך מספיק תחליפי חלב - אם בכלל, ומאוד מעוניינת למצוא דרך להתגבר על הרגישות למוצרי חלב. במהלך השנים התייעצתי עם מספר גניקולוגים לגבי רגישותי, אך לא קיבלתי תשובה חד משמעית.

האם עליי להמשיך ולהתנזר ממוצרי חלב גם בהריון? הייתכן והגוף מבין ויודע שהוא זקוק לסידן ולכן כן אפשרי בהריון לצרוך מוצרי חלב? האם יש בכלל דרך בה אוכל לצרוך מוצרי חלב אך למנוע את הישנות הדלקת?

תודה רבה מראש!
    מעיין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת נרתיקית מרגישות למוצרי חלב - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    15/07/2014

את יכולה להתיעץ עם תזונאים לגבי אפשרויות אחרות. מוצרי חלב עיזים וכבשים יותר קל לעכול ופחות גורם לסיבוכים ממוצרי חלב של פרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו