קרוהן,קשר לשחלות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרוהן,קשר לשחלות?
    מאיה
    03/10/2014

שלום,אני חולת קרוהן כבר שנה וחצי. מאובחנת עם המחלה בסוף המעי הדק הסופי. המחלה פעילה אצלי.
    בזמן האחרון יש לי תלונות מאוד כלליות שלא היו קודם,עלייה לא מוסברת במשקל,נפיחות. וזה אחרי שרזיתי מאוד מהקרוהן, אני בקושי מעכלת את האוכל...

הגעתי לבית חולים עם כאבי בטן תחתונה מאוד חזקים שגם מרגישים כמו סכינים באיבר המין.
    עשו לי בירור במיון, אני נערה ובתולה,אז לא יכלו לעשות לי אולטראסאונד וגינלי אז עשו לי אולטראסאונד בבטן שבו ראו נוזל לא צלול בדוגלס בכמות בינונית, ואז נשלחתי לעשות CT.
    להלן התוצאות:

הכבד הודגם בגודל ובמרקם תקין. הודגם אזור קטן היפודנסי בסגמנט 3-ככל הנראה הסננה שומנית.
    עיבוי קל של הדופן של אילאום טרמינאלי ללא עדות לטשטוש שומן
    הודגמו כלי דם בולטים סביב השחלה מימין. עם ציסטה המקבל העדרה של הדופן.
    נוזל חופשי באגן בכמות קטנה.

בעקרון,רק אחרי ששוחררתי מהבית חולים ראיתי את התוצאות של הCT
    לי אמרו שהכל תקין ושיחררו אותי מהבית חולים אחרי אשפוז של יום אחד..

אחרי שהראתי את התוצאות לרופאת משפחה שלי היא רוצה לשלוח אותי לבדיקת CA125... מבדיקה באינטרנט ראיתי שזה סמן סרטני. האם התוצאות של ההדמייה בכלל מחשידות שמשהו לא תקין? האם זה קשור לקרוהן אולי?

אציין ששבוע לאחר הבדיקה, קיבלתי מחזור.

תודה רבה , גמר חתימה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן,קשר לשחלות?

הוספת תגובה

• קרוהן,קשר לשחלות? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/10/2014

בדיקות דם לCA125עושים גם במצבים דלקתיים בבטן. עשי שוב אולטראסאונד אחרי המחזור כדי לראות מה קורה עם הציסטה שלך והנוזלים בבדוגלס.
    השנויים האלו יחכולים להיות גם כתוצאה מהקרוהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו