ממצאים שחלתיים ודפו פרוברה- דחוף!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאים שחלתיים ודפו פרוברה- דחוף!!!
    אביטל
    13/10/2014

בת 31 רווקה לא מקיימת יחסי מין אך נבדקתי וגינאלית (פאפ ואולטראסאונד וגינאלי) מס׳ פעמים. ברקע מחלת כליות גלומרולרית. מזה מס׳ שנים ידוע על שרירן ברחם ומס׳ ציסטות שנעלמו. בשנה האחרונה סובלת מדימום חזק במחזור עד קרישי דם גדולים והצורך בהחלפת תחבושת כל שעה. בשנה האחרונה ביצעתי מס׳ אולטראסאונדים וגינאליים שבהם נצפו ציסטות מורכבות בעלות מחיצה ונוזל עכור. הגדלים נעים עד 3.2 ס״מ. שבאחת מהן נכתב שהיא מתאימה לאנדומטריומה וגם שנצפו מס׳ מוקדים של נגעים באגן ובשחלה. היום ביצעתי אולטראסאונד FLOW וגינאלי ונכתב שם: שבשחלה עם האנדומטריומה קיימת החזרת הדים היפוגניים ללא זרימה ובשחלה השנייה עם 2 הציסטות נכתב שיש זרימה מוגברת. הרופאת נשים החליטה שאני צריכה לקחת גלולות ובגלל הבעיה הכלייתית הנפרולוגית העדיפה זריקה על הגלולות ולכן הרופאה רוצה לתת לי דפו פרוברה. 1. מה משמעות הממצאים הללו? האם אכן מתאימים לאנדומטריוזיס? מה משמעות הזרימות שנכתבו לי? 2. האם דפו פרוברה אכן יעיל במצב כמו שלי או לטיפול בבעיה זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ממצאים שחלתיים ודפו פרוברה- דחוף!!! - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    14/10/2014

אם יש אנדומטריוזיס הטיפול הוא אכן גלולות לדכא מחזור. זריקת הדפופרוברה אמורה לדכא את הפעילות השחלתית ולצמצם את הציסטות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו