משמעות של רירית רחם מעובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעות של רירית רחם מעובה
    אלמונית
    30/10/2014

היי אני בת 19, בחודשים האחרונים החלו במפשעה הימנית שלי כאבים חזקים, כאב חד שחוזר והולך. על מנת לבדוק את מקור הכאב נבדקתי אצל אורטופד שהמליץ על בדיקת גניקולוג על מנת לשלול בעיות וגינאליות כגון ציטטות וכו'.
    לא נבדקתי וגינאלית (בתולה) ועשיתי בדיקת US ביטני. במהלך הבדיקה התבשר לי ע"י הגניקולוגית כי רירית הרחם שלי מעובה מעבר לצפוי והדבר מראה על מחזור לא תקין (?). היא הפנתה אותי למכון לאולטרסואונד בבית חולים לביצוע US TAS.
    יש לציין כי אני לוקחת גלולות כארבעה חודשים, לא היו תופעות לוואי, והמחזור שלי מעולם לא היה סדיר (אחת מהסיביות לנטילת הגלולות).
    האם יש סיבה לדאגה? מה בכלל אומרת העובדה של רירית רחם מעובה? מהי בדיקת US TAS?
    אשמח לקצת מידע בנושא כי נשארתי לחוצה וחסרת תשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רירית רחם מעובה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/11/2014

אם את נוטלת גלולות העבוי של הרירית נובע מהגלולות. לא ברור לי למה הפנתב אותך הרופאה מעבר לבדיקת אולטראאונד גינקולוגי דרך הבטן
    עשי את האולטראסאונד הבא מיד עם סוף המחזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו