מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופיל הורמונלי בזמן נטילת גלולותמיכל05/03/2015
שלום,
אני מתנצלת מראש על פירוט היתר ואודה על סבלנותכם.
לפני זמן מה נבדקתי אצל גניקולוג. הוא חשד באנדומטריוזיס והמליץ על נטילת סרזט. כמו כן, הוא ביקש ממני לערוך בדיקת פרופיל הורמונאלי בין היום השלישי ליום החמישי של המחזור. מאחר ואני לוקה ב״הצתה מאוחרת״, רק אחרי שכבר קיבלתי את הוסת הראשונה שלאחר ביקורי אצל הגניקולוג, התחלתי בנטילת הגלולות והגעתי ליום החמישי של המחזור, עלה בדעתי שנטילת הגלולות עלולה להשפיע על תוצאות בדיקת הפרופיל ההורמונאלי ולשבש אותן. מאחר ונמלאתי בלבול לנוכח מה שתפסתי כשתי הנחיות סותרות שניתנו לי על ידי אותו הרופא, ויתרתי על הבדיקה והמומנטום שבו הייתי אמורה לעשות אותה חלף. שאלתי הראשונה היא מה בעצם היה עליי לעשות? לחכות עם הגלולות למחזור הבא כדי שלא תשפענה על הבדיקה ולעשות אותה לפני שאני מתחילה להשתמש בגלולות, או להתחיל לקחת את הגלולות כבר במחזור הנוכחי ובכל זאת לעשות את הבדיקה? שאלתי השניה היא מה עליי לעשות עכשיו. האם עליי להפסיק ליטול את הגלולות רק כדי לקבל שוב מחזור ואז לעשות את הבדיקה? ואם אעשה זאת, האם הגלולות שכבר הספקתי לקחת עד שהפסקתי את נטילת הגלולות, תגרומנה להטיית תוצאות הבדיקה? אגב, לפי העלון לצרכן של הגלולות, אני אמורה ליטול אותן ברצף. האם משמעות הדבר היא שלא אקבל יותר מחזור ואם כך הדבר, מתי עליי לעשות את הבדיקה אם לא אפסיק ליטול אותן במיוחד כדי לעשותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי בזמן נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/03/2015כדי שההבדיקות תהינה אבחנתיות את צריכה להיות ביום שלוש למחזור ללא גלולות. ז.א. שתצטרכי להףפסיק את הגלולות לקבל מחזור ואז לעשות את בדיקות הדם ואחרי זה להתחיל \ליטול שוב את הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
האם טבעי לחוות דימום מועט וכאבים בשדיים לפני המחזור
נוזל בחלל הרחם מה המשמעות
יאז פלוס עם אנטיביוטיקה
הפרשות חומות והאם צריך לעשות שוב בדיקות
איחור במחזור ואין סימנים להיריון למעט אי נוחות בשדיים
דימום ברחם משרירן והאם זה נורמלי או מסוכן
התעמלות באופן קבוע וחשש להריון
מצב לא ברור לאחר קנדידה והאם זה חלק מתהליך החלמה
פיענוח תוצאת אולטרסאונד ונראה שאולי ביוץ
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?