שרירן - יש קשר לכאבי ביוץ והפלות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירן - יש קשר לכאבי ביוץ והפלות?
    אני
    05/04/2015

באולטראסאונד וגינלי שרירן בגודל 21X25 ממ
    סב מוקוזי, קיר קדמי, שמאלי, דוחק את החלל.
    מה המשמעות?

כמעט בת 40 לפני מספר שנים ילדתי ילד בריא (הריון ספונטני ולידה במועד).
    מנסה כשנה להרות והיו לי 2 הריונות ספונטנים שנגמרו בהפלות טבעיות סביב שבוע 6-7. עשיתי לאחרונה בדיקה לקרישיות יתר וחושבים שאולי יש קרישיות יתר גבולית (לא נבדקתי בעבר ובהריון לפני מספר שנים לא לקחתי שום תרופות).
    לפני ההפלה הראשונה היו לי כאבים בבטן צד ימין סובלת גם עכשיו בעיקר סביב הביוץ בכאבים בבטן - דבר שלא היה קיים לפני מספר שנים. כמו כן לקראת הביוץ יש לי קושי לישון.
    לא נעשה בירור נוסף לסיבת ההפלות כיוון שהיו לי "רק" 2 הפלות, ובעבר ילדתי וכל 3 ההריונות היו ספונטנים.
    האם יש קשר בין השרירן לכאבים? האם יכול להיות קשר בין השרירן להפלות? לא נעשה בירור מעבר לבדיקת דם לקרישיות יתר (Beta2Glycoprotein 1 IGM Cardiolipin IGM Ab גבוליים ונאמר שניתן לנסות CLEXANE לאחר שיראו שק בהריון הבא). האם יש צורך בבירור נוסף לגבי השרירן? האם הפלות בשבועות כ"כ מוקדמים עוד לפני שמגיעים לשלב של בדיקת דופק יכול להיות מוסבר ע"י קרישיות יתר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שרירן - יש קשר לכאבי ביוץ והפלות? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    07/04/2015

הכל יכול להיות וכדאי שתשלימי ברורים. גם קרישיות יתר יכולה לגרום להפלות וגם השרירן בחלל הרחם. פני ליעוץ לרופא הנשים שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו