אמצעי מניעה והפרעת קרישה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמצעי מניעה והפרעת קרישה
    יעל
    10/04/2015

שלום רב,

אני בת 33, ולאחר אירוע של central retinal vein occlusion אובחן אצלי חסר קל של protein S. איני נוטלת טיפול למניעת קרישה, והיו לי מספר בודד של אירועי ספק-קרישים ורידיים בכפות הידיים בשנים האחרונות, אך ללא חזרה של אירוע משמעותי.
    בעברי הריון ולידה תקינים ללא סיבוכים.
    אני סובלת מPCOS עם היפוך LH FSH, אך ללא רמות גבוהות של טסטוסטרון (יש לי רמת קורטיזול מעט גבוהה). בעבר טופלתי בגלולות למניעת הריון (טרם אבחנת הפרעת הקרישה), עם תופעת לוואי של וגינטיס קשה וכאב שהביאו לכך שהפסקתי ליטול גלולות.
    לפני כשנתיים עברתי שאיבה של ציסטה שחלתית שהביאה לתסביב שחלתי. מאז ישנה החמרה בסימפטומים החל מתקופת הביוץ ועד לווסת, כולל נפיחות, כאבים באזור האגן הקטן וכיוצ"ב.
    אני מעוניינת מאוד להשתמש באמצעי מניעה (איני מעוניינת בהריון נוסף), אך חוששת הן מאירוע תרומבוטי והן מחזרה של הוגיניטיס.
    איזה אמצעי מניעה עשוי להתאים לי? האם התקן מסוג מירנה עשוי להתאים?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמצעי מניעה והפרעת קרישה

הוספת תגובה

• אמצעי מניעה והפרעת קרישה - תגובה

ד``ר מיכאל פרידמן
    10/04/2015

איזה אמצעי מניעה עשוי להתאים לי?
    === קונדום או התקן תוך רחמי

האם התקן מסוג מירנה עשוי להתאים?
    === לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו