ציסטה בשחלה וממצא אקוגני בצוואר הרח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה וממצא אקוגני בצוואר הרח
    אושרית
    10/05/2015

שלום,
    לפני מספר ימים, בבדיקה שגרתית להריון התבשרתי שכבר אין דופק לעובר (שבוע 9, גודל העובר מתאים לשבוע 8, דופק נצפה לפני כן בשבוע 6.5).
    גם נודע לי שיש לי שבשחלה הימנית ממצא ציסטי צלול עם גבולות סדירים במימדים 46*51 מ"מ ובצוואר הרחם נצפה ממצא אקוגני עם גבולות לא סדירים במימדים 6*13 מ"מ.

היו לי 3 הריונות בעבר (2 לידות, 2 ילדים, הפלה אחת בשלב כל כך מוקדם שרק בדיעבד לאחר תלונה על מה שחשבתי שזה מחזור לא סדיר... נודע לי שהייתי בהריון) ובכל שלושת ההריונות הצלחתי להרות בנסיון הראשון או השני. להריון הנוכחי נכנסתי להריון לאחר כמעט שנה של נסיונות.

שאלותי:
    1. מה זה אומר ממצא אקוגני בצוואר הרחם? מה המשמעות?
    2. האם יתכן קשר בין שני המצאים (או אחד מהם) לקושי להכנס להריון? (בדיקת זרע נעשתה, הכל תקין)
    3. האם יתכן קשר בין הממצאים לבין הפסקת התפתחות ההריון? (אולי הורמון שהציסטה מפרישה או משהו)
    4. הציסטה לא קטנה. הבנתי שהיא ככל הנראה תספג, אבל, אני גם יודעת שיש מקרים בהם היא גדלה ויש סיבוך בשחלה (סיבוב?). כל כמה זמן עלי ללכת למעקב (אם בכלל)?

תודה רבה,
    אושרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה וממצא אקוגני בצוואר הרח - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    12/05/2015

חיזרי עם התשובות לבדיקתרופא נשים שלך צריך להסתכל על צוואר הרחם לגבי הציסטה
    והציסטה השחלתית אמורה להספג אחרי ההפלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו